Ще одна облрада розірвала договори оренди землі з УПЦ МП

Читать на русском
Крім того, депутати звернулися до Верховної Ради із закликом заборонити діяльність релігійних організацій, які керуються з росії.
Фото: видання «Вежа»

Вінницька обласна рада розірвала договори оренди майна та земельних ділянок з УПЦ московського патріархату.

Про це повідомляє видання Вінниця.info.

«Вчення» про сатанізм, прапори «Л/ДНР», крадені ікони: знахідки під час обшуків в УПЦ МППід час обшуків у церквах УПУ МП правоохоронці знаходили російські паспорти, нацистську символіку та символіку СРСР, крадені ікони, пропагандистську літературу.

Відповідне рішення підтримали 58 депутатів із 60 присутніх на засіданні.

Облрада також рекомендувала Вінницькій ОВА провести перевірки всіх земельних ділянок та релігійних споруд, які перебувають у державній, комунальній та приватній власності та були передані у користування УПЦ МП.

«У нас склалася така ситуація, що у лікарнях, інших комунальних установах, які є власністю громад та районів, знаходяться також церкви московського патріархату. Тому просив би, щоб ми звернулися до територіальних громад області», — пояснив депутат облради Андрій Гижко.

Крім того, обласна рада звернулася до Верховної Ради із закликом заборонити діяльність релігійних організацій, які керуються з росії.

Нагадаємо, 27 квітня Житомирська облрада заборонила діяльність УПЦ московського патріархату на території області. Крім того, депутати розірвали договори про передачу земельної ділянки жіночому монастирю Афонської ікони Божої Матері УПЦ МП.

Раніше рішення про заборону московського патріархату схвалили Хмельницька, Волинська та Рівненська області.

У Раді вже анонсували розгляд заборони російської церкви на всій території України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: