Президенти Чехії та Словаччини відвідали Бучу і Бородянку

Читать на русском
Відповідаючи на запитання журналістів у Бородянці, Павло сказав, що росіяни атакують цивільні об’єкти абсолютно навмисно і хочуть внести хаос і зламати волю українців захищатися.
: Fongus KPR/Tomáš

Президенти Чехії Петер Павел та Зузана Чапутова під час свого візиту до України відвідали Бородянку та Бучу, які постраждали внаслідок російської агресії.

Про це повідомляє Novinky.

Відповідаючи на запитання журналістів у Бородянці, Павел сказав, що росіяни атакують цивільні об’єкти абсолютно навмисно і хочуть внести хаос і зламати волю українців захищатися.

«Сумне видовище. Я думав, що більше ніколи не побачу це так близько. І особливо в Європі», – сказав Павел.

Президентка Словаччини наголосила, що саме завдяки тому, що демократичний світ останній рік не відвернув погляд, Київ зараз функціонує майже з нормальним життям, а фронт відійшов на схід України, далі від європейських кордонів.

«Люди втрачають близьких, яких ніхто ніколи не зможе повернути. Я розумію, що багатьом з нас може бути важко уявити і повністю відчути це, тому що більшість з нас ніколи не відчувала нічого подібного. Я тут з президентом Павлом, щоб ми ніколи не відчули нічого подібного», - зазначила Чапутова.

Вона також прокоментувала нічну атаку росії на міста України.

«Сьогоднішні ганебні атаки на деякі українські міста, зокрема Дніпро чи Умань, де загинули невинні мирні жителі нагадують нам, що ми не можемо дозволити собі відвернутися», - зазначила вона.

Нагадаємо, 28 квітня президент Чехії Петр Павел і його словацька колега Зузана Чапутова перебувають з візитом у Києві.

Раніше повідомлялося, що у річницю деокупації Бучі Зеленський та лідери чотирьох країн вшанували пам'ять загиблих.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: