У трьох областях України зафіксували масштабні підтоплення

Читать на русском
У суботу, 15 квітня у Волинській, Рівненській та Черкаській областях зафіксували масштабні підтоплення.
Державна служба України з надзвичайних ситуацій

У суботу, 15 квітня у Волинській, Рівненській та Черкаській областях зафіксували масштабні підтоплення.

Про це повідомляє пресслужба Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Синоптики розповідають, що наразі спостерігається сезонне підняття рівня води в межах річок Дніпро, Десна, Сейм, Прип’ять, Горинь та Західний Буг на територіях Волинської, Київської, Рівненської, Черкаської та Чернігівської областей.

Наразі ситуація контрольована, однак у Волинській, Рівненській та Черкаській областях підтоплено понад 10 тис. 500 га сільгоспугідь. Порушено транспортне сполучення до 30 населених пунктів, зокрема Чернігівська – 29 та Київська – 1.

Рятувальники підвозять постраждалим мешканцям цих областей питну воду та продукти та допомагають відкачувати воду з будинків.

«Для моніторингу та координації дій у Київській та Чернігівській областях задіяно мобільні оперативні групи ДСНС, якими здійснюється повітряна розвідка підтоплених територій із застосуванням БПЛА. З інших областей до Чернігівської області додатково направлено 5 болотоходів «Богун» та два плавзасоби. Всього для надання допомоги населенню від ДСНС залучалося понад 280 осіб та 157 од. техніки», – додають у ДСНС.

Раніше повідомляли, що паводок у Чернігівській області може стати наймасштабнішим за останні 10 років.

Нещодавно в Укргідрометцентрі спрогнозували, що зростання рівня води у Дніпрі та Десні триватиме як мінімум до 17 квітня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: