Розтрата зерна Держрезерву на 3,2 млн грн: організатору повідомили про підозру

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку встановили організатора розкрадань майна одного з підприємств, підпорядкованих Держрезерву.

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура заочно повідомили про підозру організатору розтрати зерна на 3,2 млн грн, яке зберігалося на державному підприємстві «Охтирський комбінат хлібопродуктів» Державного агентства резерву України.

Про це повідомляє прес-служба САП.

«7 квітня 2023 року за процесуального керівництва прокурорів САП детективи НАБУ повідомили про підозру організатору розтрати зерна на 3,2 млн грн, яке перебувало на зберіганні підприємства Державного агентства резерву України. Підозрюваному інкриміновано вчинення злочину, передбаченого ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК України. Зважаючи на те, що місцеперебування особи не встановлено, про підозру їй повідомлено в порядку ст. 135, ст. 278 КПК України», – інформує прокуратура.

У межах досудового розслідування встановлено, що вказана особа у листопаді 2020 року організувала розтрату зерна соняшнику шляхом безоплатного його вивезення з території філії без відома та дозволу власника.

Раніше САП скерувала до суду обвинувальний акт стосовно виконавців вказаного заволодіння державним насінням соняшника, а згодом і стосовно колишнього виконувача обов'язків генерального директора ДП «Охтирський КХП» Євгена Єрастова.

Нагадаємо, за версією слідства, у листопаді 2020 року в.о. директора філії Держрезерву Євген Єрастов, без отримання дозволу власника зерна, яке зберігалося на базах, вирішив відвантажити його комерційним структурам без оплати з їхнього боку. У такий спосіб він планував заволодіти понад 189 тонами зерна вартістю понад 3,2 млн грн, яке належало Держрезерву.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: