ВАКС призначив до розгляду справу про квартири під Києвом для Нацгвардії

Читать на русском
Антикорупційний суд завершив проведення підготовчого засідання за обвинуваченням трьох осіб у корупційній схемі.

Вищий антикорупційний суд призначив до розгляду по суті кримінальне провадження про завдання збитків Національній гвардії України під час будівництва житлового комплексу Forest Land в Бучі Київської області.

Таке рішення 15 березня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Призначити судовий розгляд кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12020000000000081 від 31 січня 2020 року за обвинуваченням (Дмитра Лашковіцера – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України, (Олега Войналовича – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України та (Леоніда Сікори – ред.) у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 366 КК України», – йдеться в рішенні.

Водночас ВАКС окремо судить Миколу Модлінського і Андрія Немерюка, яким інкримінують ті самі події.

Нагадаємо, за версією обвинувачення, забудовник Андрій Немерюк організував схему заволодіння 17,3 млн грн НГУ, які були виділені з державного бюджету на придбання житла для військовослужбовців НГУ. Як встановили детективи, він залучив до свого плану начальника управління розквартирування та капітального будівництва логістики Головного управління НГУ Леоніда Сікору, керівника фінансового відділу цього ж управління НГУ Модлінського та директора ТОВ «Бучажитлобуд-Кредит» Дмитра Лашковіцера та керівника ЖБК «Буча-Житлобуд №1» Олега Войналовича. До реалізації злочину ці особи також залучили заступника начальника управління розквартирування і капітального будівництва логістики ГУ Нацгвардії Олександра Яроша. Однак, як з’ясувало слідство, до складу групи він не входив.

Для реалізацію плану вони забезпечили перемогу ТОВ «Бучажитлобуд-Кредит» на придбання у них квартир в Бучі Київської області, а саме житловому комплексі Forest Land. Дотепер договори купівлі квартир не виконані у зв'язку з непридатністю квартир для проживання. Немерюк і начальник фінвідділу НГУ перебувають у розшуку. Їм підозру вручили заочно.

16 вересня НАБУ оголосило Немерюка в розшук, у тому числі міжнародний. Пізніше апеляційна палата ВАКС заочно заарештувала Немерюка.

Також НАБУ і САП ініціювали процедуру заочного розслідування стосовно Немерюка, оскільки той переховується від слідства. Апеляційна палата ВАКС дозволила заочне слідство стосовно підозрюваного.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: