Ексдиректору «Антонова» повідомили про ще одну підозру, тепер через знищену «Мрію»

Читать на русском
Через службову недбалість посадовця російські окупанти знищили найбільший у світі літак АН-225 «Мрія».
Знищена «Мрія»Нацполіція

Ексдиректору ДП «Антонов» Сергію Бичкову повідомили про підозру у службовій недбалості, через яку російські окупанти знищили найбільший у світі літак АН-225 «Мрія».

Про це повідомили у поліції та прокуратурі.

«Через службову недбалість посадовця російські окупанти знищили найбільший у світі літак АН-225. Сума завданих державі збитків становить понад 8,4 млрд грн», - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці зазначили, що експосадовець, незважаючи на застереження державних органів та достеменно знаючи про припинення страхового покриття на це повітряне судно, не забезпечив передислокацію літака в безпечне місце.

Через що, під час російської атаки на аеропорт Гостомеля, «Мрія» згоріла.

Слідство встановило що літак АН-225 напередодні військового вторгнення росії в Україну був технічно справний, на аеродромі зберігалася достатня кількість авіапального для виконання рейсу, а екіпаж був готовий до вильоту.

«Усе це вказує на те, що були всі можливості для евакуації повітряного судна в аеропорт у Лейпцига, Німеччина. Утім колишній генеральний директор ДП «Антонов» не віддав відповідного наказу та проігнорував доповіді та пропозиції підлеглих», - зазначили у поліції.

Окрім того, слідчі перевіряють інформацію щодо можливості евакуації ще шести літаків, у тому числі Ан-124 «Руслан», які тоді перебували на території аеропорту.

Раніше Бичкову було повідомлено про підозру у перешкоджанні законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань щодо охорони та оборони аеродрому.

У жовтні в СБУ заявили, що чиновники ДП «Антонов», незважаючи на застереження державних органів, не вжили належних заходів щодо збереження літака.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: