На Херсонщині тимчасово скасують «сухий закон»: причина рішення

Читать на русском
Водночас продаж алкоголю військовим та співробітникам правоохоронних органів залишиться під забороною.

Рада оборони Херсонської області ухвалила рішення про тимчасове зняття заборони на торгівлю алкоголем.

Про це розповів начальник місцевої ОВА Олександр Прокудін.

Скільки тривав «сухий закон» в обласних центрах УкраїниСкільки днів тривала заборона чи обмеження на продаж алкоголю в обласних центрах України – на карті.

Заборона знімається на місяць. Починаючи з 15 березня об'єкти оптової, роздрібної торгівлі та ресторанного господарства зможуть продавати клієнтам алкогольні напої з 10:00 до 15:00.

Водночас продаж алкоголю військовим та співробітникам правоохоронних органів залишиться під забороною. За словами голови ОВА, рішення про відміну «сухого закону» було ухвалено для того, щоб допомогти відновленню економіки регіону.

«Це було непросте рішення — в області багато людей зі зброєю, постійні обстріли і цивільні мають тверезо оцінювати небезпеку. Але процвітання нелегальної торгівлі, прямі доставки з Миколаєва та навіть поява алколомбардів значно погіршують криміногенну та економічну ситуацію», – заявив Прокудін.

Нагадаємо, заборона на продаж алкоголю в Херсоні та області була запроваджена у листопаді 2022 року.

Раніше повідомлялося, що президент Володимир Зеленський підписав розпорядження про звільнення Галини Лугової з посади голови Херсонської міської військової адміністрації. Іншим розпорядженням він призначив на цю посаду Романа Мрочка.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: