Оновлено список територій можливих та активних бойових дій: що змінилося

Читать на русском
В Україні оновлено перелік територій можливих та активних бойових дій. Наразі до нього входять населені пункти у 9 областях.

В Україні оновлено перелік територій можливих та активних бойових дій. Наразі до нього входять населені пункти у 9 областях.

Про це повідомляє Мінреінтеграція.

«Наказом Мінреінтеграції від 20 лютого 2023 року №56 внесено зміни до Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окуповані російською федерацією», - йдеться у повідомленні.

Прем'єр розповів, що буде з виплатами переселенців цього рокуВиплати ВПО у 2023 році будуть продовжені автоматично. Також буде продовжено і субсидії. Рішення ухвалив Кабмін.

До оновленого переліку увійшли населені пункти у Дніпропетровській, Донецькій, Миколаївській, Сумській, Харківській, Херсонській, Чернігівській, Запорізькій та Луганській областях.

Попередній список було затверджено у грудні 2022 року та періодично оновлюється. На його основі, зокрема, внутрішньо переміщеним особам здійснюються виплати.

Зміни до цього Переліку вносяться за погодженням з Міністерством оборони на підставі пропозицій відповідних обласних, Київської міської військових адміністрацій.

У Мінреінтеграції нагадали, що право на виплати мають особи, які виїхали із населених пунктів, включених до переліку як території:

  • можливих бойових дій,
  • активних бойових дій,
  • тимчасово окуповані росії, на яких не визначена дата завершення бойових дій (дата припинення можливості бойових дій) або тимчасової окупації росії.

Нагадаємо, у січні Київ виключили із переліку територій можливих бойових дій.

У лютому в Україні затримували виплати переселенцям. У казначействі назвали причину.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: