Чи потрібен вихідний 8 березня: українці можуть проголосувати у «Дії»

Читать на русском
Українці можуть у додатку Дія проголосувати за долю 8 березня – залишити свято вихідним днем чи зробити робочим.

У додатку «Дія» розпочалося нове опитування – залишити свято 8 березня вихідним в Україні чи зробити його робочим днем.

Як повідомили у Міністерстві цифрової трансформації, проголосувати можна до 6 березня. Думку українців врахують перед ухваленням законопроєкту.

Календар українських свят, які були запроваджені, скасовані та перенесені протягом п’яти роківСеред всіх нових свят в Україні тільки один став вихідним, а перенесли лише професійні свята військовослужбовців.

«У більшості країн 8 березня – це звичайний робочий день, а ось у пострадянських, зокрема й в Україні – офіційний вихідний. Пропонуємо вирішити: залишити свято 8 березня вихідним в Україні чи зробити робочим днем», – розповіли у Мінцифри.

Щоб взяти участь в опитуванні, потрібно авторизуватись у додатку, вибрати «Послуги», потім «Опитування».

На вибір є три варіанти відповідей:

  • Цей день має бути робочим

  • Залишаємо вихідним

  • Не можу визначитись

Результати будуть доступні після завершення голосування.

Нагадаємо, у Верховній раді зареєстровано законопроєкт, автори якого пропонують скасувати святкування 8 березня, 1 травня та 9 травня. Замість цих свят пропонують встановити нові.

До речі, цього року 8 березня не буде вихідним днем. Статтею 6 закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» встановлено інші правила на період воєнного стану – призупинено дію статті 73 КЗпП щодо визначення святкових та неробочих днів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: