На Житомирській митниці викрили масштабну корупційну схему: що відомо

Читать на русском
П'ятьом інспекторам митного поста повідомили про підозру у зловживанні службовим становищем.
Фото: СБУ

СБУ у координації з Державним бюро розслідувань та Офісом генпрокурора ліквідувала корупційну схему на Житомирській митниці.

Про це повідомляє пресслужба Служби безпеки України.

Скільки коштів Митна служба перераховує до держбюджетуСкільки коштів від Митної служби отримував держбюджет із 2014 року – на інфографіці. За минулий рік надходження склали близько 318 млрд грн.

За даними слідства, співробітники митного поста «Житомир Центральний» проводили махінації під час оформлення вантажних автомобілів, знижуючи розмір платежів за їх розмитнення.

Через протиправну діяльність чиновників держбюджет недорахувався щонайменше 3,5 млн грн доходу.

У СБУ уточнили, що схему вдалося організувати завдяки сприянню комерційної фірми, яка надавала митникам підроблені іноземні техпаспорти із виправленими датами виробництва. Це дозволяло зменшити вік автомобілів, що у результаті впливало на обсяг митних платежів.

«5 головним інспекторам митного поста «Житомир Центральний» повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки)», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у п'ятницю, 10 лютого, СБУ та ДБР розпочали масштабну спецоперацію, під час якої проведуть спільні обшуки по всій вертикалі митниці.

На початку лютого Кабмін звільнив керівництво Держмитниці та призначив виконувачем обов'язків голови відомства Сергія Звягінцева.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: