Комітети ВР підтримали кандидатури на призначення нових глав СБУ та МВС

Читать на русском
Профільні комітети Верховної ради рекомендували народним депутатам призначити нових глав МВС та СБУ.
Фото Слово і діло

Профільні комітети Верховної Ради рекомендували народним депутатам призначити нових глав МВС та СБУ. Кандидатури раніше внесли президент та прем'єр.

Про це стало відомо у вівторок, 7 лютого.

Які кадрові ротації відбулися у владі протягом рокуЦього року змінилося кілька міністрів в уряді Шмигаля, було звільнено керівників СБУ, Нацбанку та Офісу генпрокурора.

Так, парламентський комітет із питань національної безпеки, оборони та розвідки підтримав кандидатуру Василя Малюка на посаду голови СБУ.

«За результатами обговорення комітет ухвалив рішення рекомендувати Верховній Раді України підтримати призначення Малюка Василя Васильовича на посаду голови Служби безпеки України», – йдеться у рішенні комітету.

У свою чергу, комітет Ради з питань правоохоронної діяльності рекомендував парламенту призначити Ігоря Клименка на посаду міністра внутрішніх справ. Про це повідомив у Telegram нардеп Олексій Гончаренко.

Нагадаємо, напередодні президент Володимир Зеленський вніс до Ради кандидатуру Малюка на посаду голови СБУ.

А прем'єр-міністр Денис Шмигаль запропонував парламенту призначити Клименка главою МВС.

Голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія заявив, що кадрових ротацій у сфері оборони на цьому тижні не буде, але очікуються призначення глав МВС та СБУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: