Міжнародні резерви України у січні зросли на 5% – НБУ

Читать на русском
Станом на 1 лютого міжнародні резерви України становлять $29,922 мільярда. Резерви зросли завдяки надходженню великих обсягів міжнародної допомоги.
Фото: НБУ

У січні міжнародні резерви України зросли на 5% і наразі становлять $29,922 мільярда.

Про це повідомила прес-служба Національного банку України.

Вперше в Україні офіційний курс євро перевищив 40 грнГривня зміцнилась відносно долара на чорному ринку, але ослабла проти євро. Про це свідчать дані Нацбанка.

Там пояснюють, що минулого місяця резерви зросли завдяки надходженню великих обсягів міжнародної допомоги. Союзники України компенсували чистий продаж валюти для покриття різниці між попитом та пропозицією на валютному ринку України.

Зокрема, на валютні рахунки уряду в Нацбанку надійшло 3,25 млрд доларів США від Європейського Союзу, 1 млрд доларів від США та ще 71,6 млн доларів – від розміщення валютних облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП).

При цьому на обслуговування та погашення боргу держава витратила 65 мільйонів доларів.

Чистий продаж валюти Нацбанком минулого місяця знизився порівняно з груднем 2022 року на близько 100 млн. доларів США – до 3,061 млрд. доларів.

Нагадаємо, що Національний банк прогнозує уповільнення інфляції до 18,7% у 2023 році. 2024 року інфляція має знизитися до 10,4%, 2025 року – до 6,7%.

Як змінювався рівень інфляції в Україні останні двадцять років – на інфографіці «Слово і діло».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: