ЗСУ завдали 11 ударів по позиціях ворога – Генштаб

Читать на русском
Протягом поточної доби війська росії активно використовували реактивні системи залпового вогню. ЗСУ завдали понад сто ударів по позиціях ворога.

Протягом поточної доби війська росії активно використовували реактивні системи залпового вогню. ЗСУ завдали понад сто ударів по позиціях ворога.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ.

ЗСУ завдали удару по позиції ворожого ЗРК, росіяни наступають на Донбасі – ГенштабУ п'ятницю, 3 лютого, ЗСУ завдали удару по позиції ворожого ЗРК, а російські загарбники продовжують наступальні дії на Донеччині.

«Протягом доби противник завдав 5 ракетних та 12 авіаційних ударів. Здійснив 36 обстрілів із реактивних систем залпового вогню, зокрема, щодо цивільних об'єктів населених пунктів Гола Пристань та Херсон. Ворожі снаряди зашкодили житловим будинкам, є жертви серед цивільного населення», - пише пресслужба.

Ситуація на напрямках:

  • на Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках обстановка залишається незмінною, наступальних угруповань противника не виявлено. Обстріли зазнали райони населених пунктів Попівка та Олександрівка Сумської області та Стрілечтя, Глибоке, Червоне, Гатище, Вовчанськ та Дворічна Харківської області.

  • на Куп'янському напрямку ворог обстріляв райони населених пунктів Іванівка, Кучерівка, Кислівка та Котлярівка Харківської області, а також Новоселівське та Стельмахівка Луганської області;

  • на Лиманському напрямку противник завдав вогневого впливу по районах Тернів Донецької області та Майданчика, Червонопопівки, Кремінної та Діброви Луганської області;

  • на Бахмутському напрямку танкових, мінометних та артилерійських обстрілів зазнали Спірне, Берестове, Білогорівка, Червона Гора, Бахмут, Клещеївка, Курдюмівка та Озарянівка;

  • на Авдіївському напрямку вогневу поразку зазнали Авдіївка, Первомайське, Невельське, Красногорівка, Георгіївка, Мар'їнка, Перемога та Новомихайлівка; на Новопавлівському напрямку обстріляно Вугледар, Пречистівку, Золоту Ниву та Ненучне Донецької області;

  • на Запорізькому напрямку обстріли з мінометів, ствольної та реактивної артилерії зазнали районів понад 15 населених пунктів. Серед них Новопілля, Ольгівське, Гуляйполе, Чарівне, Мала Токмачка та Степове Запорізької області та Великомихайлівка Дніпропетровської області;

  • на Херсонському напрямку мінометних та артилерійських обстрілів зазнали райони 12 населених пунктів. Зокрема, Гола Пристань, Золота Балка, Качкарівка, Мілове, Антонівка Херсонської області та місто Херсон.

«Противник продовжує заходи щодо примусової паспортизації населення на тимчасово окупованих територіях. Так, у місті Кремінна на Луганщині працівникам так званих «державних підприємств ЛНР», які не перебувають у черзі на отримання російського паспорта, знижують зарплату на 30%», - пише прес-служба.

Також для поповнення втрат у живій силі росіяни проводять пропагандистсько-агітаційну роботу серед молоді. У школах Скадовського району ворог створює кадетські класи із військовою підготовкою. Обіцяють нібито пільги під час вступу на контрактну військову службу випускникам.

Протягом доби наша авіація здійснила 9 ударів по районах зосередження росіян, а також 2 удари по позиціях зенітно-ракетних комплексів.

Українські ракетники та артилеристи вразили 2 райони зосередження живої сили противника.

Нагадаємо, прикордонники знешкодили під Бахмутом штурмовий підрозділ ворога.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: