Війська рф зосереджені на східному напрямку, але не можна виключати удару з півдня – Гуменюк

Читать на русском
Ворожі війська зосереджені на бойових діях на східному напрямку, але не можна унеможливлювати несподіваний удар окупантів на півдні.

Ворожі війська зосереджені на бойових діях на східному напрямку, але не можна унеможливлювати несподіваний удар окупантів на півдні.

Про це повідомила речниця оперативного командування Південь Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

«Те, що вони перекидають підготовлені сили на схід - зрозуміло, що там зараз сконцентровано їхній пріоритет. Але південний регіон завжди залишався у них у полі зору - вони не випускають його з-під контролю та тримають як додатковий напрямок, на якому може бути завдано, скажімо так, несподіваного активного удару», - пояснила Гуменюк.

За її словами, українські Сили оборони готові до будь-якого розвитку подій та продовжують ретельно відстежувати тактику ворога. У той самий час, як тактика росіян постійно змінюється, вони маневрують наявними ресурсами.

«Навіть якщо спостерігати за корабельним угрупуванням – носії, навіть без особливих причин, можуть з'являтися та заходити до пунктів базування», – пояснила представник ЗСУ.

Нагадаємо, у п'ятницю, 3 лютого, противник завдав артилерійського удару по місту Торецьку, розташованому в Донецькій області.

Зазначимо також, що в ISW сумніваються, що росія зможе захопити Донбас до березня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: