ЗСУ відбили атаки в районі Бахмута та ще семи населених пунктів

Читать на русском
Росіяни зазнають великих втрат, але продовжують наступати на Лиманському та Бахмутському напрямках. ЗСУ за добу відбили атаки в районі семи населених пунктів Донецької області.

Українські військові за останню добу відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Ямполівка, Спірне, Роздолівка, Благодатне, Красна Гора, Бахмут, Кліщіївка та Парасковіївка Донецької області.

Про це йдеться у зведенні Генштабу.

У Генштабі зазначили, що російські війська не припиняють вести наступальні дії на Лиманському та Бахмутському напрямках, зазнають великих втрат. Також противник веде безуспішні наступальні дії на Авдіївському та Новопавлівському напрямках.

За добу окупанти завдали 5 авіаційних та 6 ракетних ударів, здійснили понад 65 обстрілів із реактивних систем залпового вогню. Постраждала цивільна інфраструктура населених пунктів Сумської, Харківської, Миколаївської та Херсонської областей.

Рф готується до «максимальної ескалації»: Данілов назвав можливі терміни та напрямки нового наступуРосія може спробувати ще раз атакувати Україну з півночі, півдня та сходу. За словами Олексія Данілова, максимальна ескалація можлива у найближчі два-три тижні.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямах без істотних змін, наступальних угруповань противника не виявлено.

На Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Новопавлівському, Запорізькому, Херсонському напрямах під вогневий вплив потрапили райони кількох десятків населених пунктів.

Авіація Сил оборони минулої доби завдала 9 ударів по районах зосередження ворога та 2 удари по позиціях його зенітно-ракетних комплексів.

Ракетники та артилеристи вразили 13 районів зосередження живої сили противника, 1 пункт управління та 1 боєприпасний склад.

«Противник продовжує зазнавати втрат. Так, в районі Новоіванівки Луганської області облаштовано ще один військовий шпиталь. На лікуванні перебуває близько 100 російських військовослужбовців. Ступінь важкості поранення зазвичай занижують та не обліковують у медичних документах. Після надання мінімальної допомоги – відправляють на передову», – розповіли у Генштабі.

Нагадаємо, гарячою точкою на фронті залишається Бахмут. 30 січня російські окупанти під час боїв у районі міста втратили понад 500 людей убитими та пораненими.

Раніше у Генштабі розповіли, чи можуть українські військові залишити Бахмут слідом за Соледаром.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: