У одному з провідних українських вишів заборонили спілкуватися російською

Читать на русском
Після повномасштабного вторгнення рф багато українців переглянули своє ставлення до російської мови. А у «Могилянці» викладання російською не ведеться вже дуже давно.

На сесії Академічної конференції університету Києво-Могилянської академії 27 січня заборонили спілкуватися російською мовою у навчальному закладі.

Про це повідомив голова Наглядової ради Національного університету Києво-Могилянської академії (НаУКМА) Геннадій Зубко.

З початку повномасштабного вторгнення рф багато українців переглянули своє ставлення до російської мови.

Як розповів Зубко, викладання російською не ведеться у виші вже дуже давно. Наразі заборона стосується й міжособистісного спілкування.

Якою мовою розмовляють українці вдома: результати соцопитуванняВ Україні зростає кількість громадян, які говорять удома українською мовою. Нині таких уже більше половини.

«Це стосується абсолютно всіх: викладачів, студентів, адміністративного персоналу. Ця норма прописана у нових Правилах внутрішнього розпорядку НаУКМА, які сьогодні затвердили на 40 сесії Академічної конференції університету», – зазначив він.

Зубко наголосив, що рішення підтримують і студенти, і викладачі.

«Війна дуже вплинула на роботу університету. Могилянці стали до лав ЗСУ і пішли на передову захищати Україну, на жаль, є і загиблі герої. Війна скорегувала темп наукових досліджень, але кількість наукових публікацій, хоч і зменшилась, але не суттєво. Війна змусила багатьох студентів і викладачів шукати прихистку за кордоном», – пояснив Зубко.

Нагадаємо, в Києві повністю виключили російську мову зі шкіл та дитсадків.

Раніше соціологи з'ясували, якою мовою українці спілкуються вдома.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: