ВАКС продовжив обов'язки меру Білої Церкви Дикому

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання прокурора САП про продовження строку дії обов'язків підозрюваному міському голові.
Геннадій Дикий

Вищий антикорупційний суд продовжив до 23 січня строк дії обов'язків, покладених на міського голову Білої Церкви Київської області Геннадія Дикого. Його разом із ще одним фігурантом підозрюють у зловживаннях на 8,7 млн грн.

Таке рішення 21 листопада ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, ВАКС відпустив мера Білої Церкви Дикого на поруки. Його поручителями стали: народний депутат від фракції «Слуги народу» Валерій Колюх; депутати Київської обласної ради Олександр Поляруш і Володимир Сабадаш; перший заступник голови Київської облради Ярослав Добрянський і колишній командир 72-ої окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців Олександр Вдовиченко. Мер зобов'язаний прибувати за кожною вимогою; повідомляти про відлучення із Київської області, зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування із підозрюваними у цьому кримінальному провадженні та зі свідками, а також здати на зберігання закордонні паспорти.

«Клопотання прокурора САП про продовження строку дії обов'язків, покладених на підозрюваного у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст. 364, ч. 4 ст. 358 КК України - задовольнити. Продовжити на два місяці строк дії обов'язків, покладених ухвалою слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 27 вересня 2022 року на підозрюваного (Геннадія Дикого – ред.). Термін дії обов'язків, покладених слідчим суддею, визначити до 23 січня 2023 року, але в межах строку досудового розслідування», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру меру Білої Церкви Геннадію Дикому та одному з власників нежитлового приміщення. Як встановило слідство, 30 серпня 2018 року на пленарному засіданні 55 сесії Білоцерківською міською радою Київської області було розглянуто подання мера Дикого, за результатами якого було ухвалено рішення про придбання нерухомості. Так, вказаним рішенням було придбано право на будівництво адміністративно-торговельного комплексу відповідно до архітектурно-планувального завдання та об'єкт незавершеного будівництво загальною площею 4728,5 квадратних метрів.

Вартість цієї нерухомості за результатами оцінки була визначена в розмірі майже 24 млн грн. Водночас, попередні власники, а саме Павло Ходаківський і Наталія Сокирко, це майно придбали у фірми ТОВ «Т.Р.К. Театральний» лише за 4,5 млн грн. Оцінку вартості вказаної нерухомості проводив оцінювач ТОВ «Укрекспертиза-центр» і вона має ознаки завищення вартості, так як оцінювачем використаний порівняльний метод та обрані об'єкти порівняння, які явно не відповідають технічному стану досліджуваного приміщення. Зазначеними діями, за оцінкою слідства, міському бюджету Білої Церкви завдано збитку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: