На півночі бійців ЗСУ посилюють мобільними ППО

Читать на русском
На півночі бійців ЗСУ посилюють мобільними вогняними групами протиповітряної оборони. Про це йдеться у повідомленні пресслужби Командування Об'єднаних Сил ЗСУ.

На півночі бійців ЗСУ посилюють мобільними вогняними групами протиповітряної оборони.

Про це йдеться у повідомленні пресслужби Командування Об'єднаних Сил ЗСУ у фейсбуці.

За інформацією військових, з ініціативи командувача Об'єднаних Сил ЗСУ генерал-лейтенанта Сергія Наєва, на північних напрямках оборони країни набирає обертів створення мобільних вогневих груп протиповітряної оборони.

«На першому етапі роботи створено 19 груп ППО на базі потужних позашляховиків Ford F250 та Ford F350, адаптованих до бойових умов. Вони захищатимуть небо як на підступах до Києва, так і повітряний простір над населеними пунктами півночі та північного заходу України», - розповів Наєв.

За його словами, мобільні вогневі підрозділи вже захищають підступи до об'єктів критичної інфраструктури на Волині та стратегічні об'єкти Сумської області.

Як додав командувач, сьогодні досвідченим екіпажам передано чергову партію позашляховиків, які можуть швидко переміщатися та вражати повітряні цілі - в тому числі безпілотні літальні апарати типу Mohajer-6 та Shahed 136.

Раніше аналітики спрогнозували найімовірніші строки наступу росії з Білорусі.

Нагадаємо, на півночі Київщини мінували шляхи ймовірного висування військ росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: