Україна може отримати від Британії вертольоти AH64 Apache – ЗМІ

Читать на русском
Бойові вертольоти AH64 Apache розроблялися в США як машини, які в змозі винищувати радянські танки десятками
Boeing AH-64 Apacheaerospace.honeywell.com

Британія може передати Україні не тільки нові танки та САУ, але і бойові вертольоти. Йдеться про американські бойові ударні вертольоти AH64 Apache, які розроблялися в роки Холодної війни, як ідеальні винищувачі радянських танкових полчищ.

Про це повідомляє британське видання Mirror з посиланням на власне джерело в оборонній сфері країни.

«Apache змінить гру. Танки прибудуть першими, і знадобиться деякий час, перш ніж можна буде розгорнути вертольоти. Інші члени НАТО тепер наслідуватимуть цей приклад» - зазначив він.

Видання нагадує, що AH64 Apache розроблялися в період Холодної війни. Їх основним завданням було винищення радянських танкових армад, які повинні були лавиною сунути до Ла-Маншу, згідно з радянською військовою доктриною. Озброєння такого вертольота - до 16 протитанкових керованих ракет AGM Hellfire, 76 70-мм ракет Hydra та 30-мм автоматична гаттлінг-гармата.

«Це означає, що чотири Apache можуть в лічені секунди знищити цілий полк з 70 танків» - йдеться в матеріалі.

При цьому навчання екіпажів і обслуговування вертольотів теж не представляє проблеми. Українські пілоти пройдуть навчання в Британії, а база технічного обслуговування буде розгорнута на території сусідньої країни, поза досяжністю ракет російських терористів.

Велика Британія вже найближчими тижнями передасть Україні ескадрон основних бойових танків Challenger 2 - це 14 одиниць. Також буде передано 30 самохідних артилерійських установок AS90 стандартного для НАТО калібру 155 мм.

Раніше стало відомо про те, що Велика Британія надасть Збройним силам України вертольоти Sea King в рамках своєї постійної підтримки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: