У Литві стався вибух на газопроводі високого тиску

Читать на русском
У Литві у п'ятницю, 13 січня, пролунав потужний вибух на газопроводі високого тиску - інцидент стався у Пасвальському районі країни.

У Литві у п'ятницю, 13 січня, пролунав потужний вибух на газопроводі високого тиску - інцидент стався у Пасвальському районі країни.

Про це повідомив мер Пасвальського району Литви Гінтаутаса Гегузінскаса у Facebook.

«У Пасвальському районі під Валакеляєм вибухнув газопровід високого тиску. Це поряд з дорогою Пасваліс – Шяуляй. Працює спецназ», - написав він.

Аварія чи саботаж: що сталося з газопроводами «Північний потік»Що сталося з російськими газопроводами Північний потік та які є версії аварії – на інфографіці.

За даними видання 15min, внаслідок вибуху спалахнула величезна пожежа. Стовп вогню сягає 50 метрів. Вибух струсив і стурбував сотні людей на околицях: гуркіт струсонув будівлі, а спалах полум'я підсвітив околиці. Для ліквідації наслідків інциденту було скеровано сили дорожніх фахівців.

Відомо також, що мешканців села Валакеляй евакуйовано.

Зі свого боку, компанія Amber Grid, яка обслуговує газопровід, терміново проінформувала уряд про ситуацію, що склалася. Газопровід використовується для подачі газу до північної частини Литви та для транспортування газу до Латвії.

Раніше стало відомо, скільки газових об'єктів в Україні зашкодили ракетні удари росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: