Названа кількість населених пунктів Харківщини, які ще під окупацією

Читать на русском
На Харківщині залишаються під тимчасовою окупацією російських військових ще 29 населених пунктів.
Фото: Олег Синєгубов

На Харківщині залишаються під тимчасовою окупацією російських військових ще 29 населених пунктів.

Про це на брифінгу 9 січня повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Ракетний удар по ринку на Харківщині: дані щодо постраждалих уточнилиКількість постраждалих від ракетного удару росії по ринку в селищі Шевченкове в Харківській області зросла до шести.

«У тимчасовій окупації на території Харківської області знаходяться 29 населених пунктів і 3 населені пункти ми називаємо такими, що знаходяться в умовній сірій зоні», – сказав він.

Глава ОВА додав, що постійно тривають обстріли населених пунктів, які знаходяться поблизу російського кордону.

«Зокрема, на півночі та північно-східному напрямку. Під постійними обстрілами перебувають Вовчанськ, Куп'янськ, населені пункти Чугуївського та Харківського районів. Крім того, Куп'янським районом проходить лінія фронту, зокрема, за Дворічанським напрямком», - повідомив він.

Синєгубов додав, що на території області росія зруйнувала 14 тисяч будівель та сотні підприємств. Через замінування та бойові, близько 40% сільськогосподарських угідь не підлягають обробітку.

Проте навіть через активні бойові дії та постійні обстріли люди продовжують повертатися. Зокрема, зараз у Харкові проживає 1,1 млн осіб.

Нагадаємо, сьогодні росіяни завдали ракетного удару по ринку у Шевченковому на Харківщині. Загинули 2 жінки, шістьох людей поранено.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: