У Херсоні залишилася чи п'ята частина довоєнного населення – пресофіцер комендатури

Читать на русском
Дуже багато жителів Херсона покинуло місто через постійні обстріли, які влаштовують російські терористи
Ілюстративне фотоTelegram

У звільненому від російських терористів залишилося менш як 20% від кількості людей, які жили там до війни. Велика частина населення виїхала з міста.

Про це повідомив пресофіцер комендатури оборони Херсона Дмитро Плетенчук в ефірі Національного телемарафону.

Російський терор в Україні: чого домагається Росія і що її стримуєПро те, чому росія застосовує терор, чому вона типова держава нацистського спрямування, що зламало її плани щодо масового терору і знищення України – в матеріалі Слово і діло

За словами Плетенчука, в місті на цю мить немає безпечних місць - російські терористи цілеспрямовано ведуть обстріли обласного центру. Дуже багато людей змушені були покинути Херсон, тому якщо до війни в ньому жило понад 330 тисяч осіб, то зараз кількість людей, які залишилися, не перевищує 70 тисяч.

При цьому в місті залишаються переважно маломобільні групи населення, або соціально незахищені категорії, яким нікуди виїжджати. Є також люди, які не належать до таких категорій, але залишаються з іншої причини.

Російські терористи за минулу добу, 1 січня, 71 раз обстріляли територію Херсонської області. В результаті ворожої атаки є загиблі та поранені.

Крім того, російські терористи вранці 2 січня обстріляли центр Берислава. За попередніми даними, вогонь вівся з танка з окупованого лівого берега Херсонської області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: