Із портів Одеси вийшло ще 11 суден із агропродукцією

Читать на русском
Із портів Одеси за останні два дні вийшли ще 11 суден із агропродукцією - вони транспортують зерно та олію до Африки, Азії та Європи.

Із портів Одеси за останні два дні вийшли ще 11 суден із агропродукцією - вони транспортують зерно та олію до Африки, Азії та Європи.

Про це повідомляє пресслужба Мінінфраструктури в Facebook.

Підраховано, скільки зерна експортувала Україна до країн Африки у грудніУ грудні нинішнього року Україна експортувала до країн Африки понад 1 млн. т пшениці, що становить 25,08% від загального обсягу відвантажень.

Судна експортували 422 тисячі тонн агропродукції. Серед них балкер ALANDA STAR із 30,8 тисяч тонн пшениці для Єгипту, а також танкер EUROCHAMPION із 45 тисяч тонн масла для Індії.

«Ключовою перешкодою у роботі «зернового коридору» залишається гальмування з боку рф під різними приводами інспекції суден у Босфорі. Це призвело до стабільної черги до 90+ суден, мільйонних збитків вантажовласникам, недоекспорту щонайменше 5-6 млн тонн протягом року», - йдеться у повідомленні.

За даними міністерства, у Босфорі очікують на інспекцію 96 суден, із них 71 - на вхід у порти, а 25 - вже завантажені агропродукцією. Через затягнуті перевірки з боку росії скорочується кількість флоту, який рухається під завантаження українською агропродукцією.

Нагадаємо, з 1 серпня з портів Одеси в рамках зернової ініціативи вийшли 594 судна, які експортували 15,5 млн тонн продовольства до країн Азії, Європи та Африки.

Мінагрополітики розповіло, скільки тонн зернових удалося зібрати в умовах війни. Також повідомлялося, скільки зерна експортувала Україна до країн Африки у грудні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: