У Повітряних силах розповіли про ворожу тактику атаки дронами

Читать на русском
Країна-агресор намагається атакувати Україну дронами-камікадзе вночі або у темний період доби, аби заплутати сили ППО.

Країна-агресор намагається атакувати Україну дронами-камікадзе вночі або у темний період доби, аби заплутати сили ППО.

Про це під час телемарафону повідомив представник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

«Тактика (військ росії – ред.), властива у застосуванні цих БПЛА, – це ніч, умови поганої видимості, оскільки вночі їх візуально важко помітити у темряві засобами, якими збивають їх: це і стрілецька зброя, і зенітні знаряддя. Тому саме радіолокаційні засоби виявляють їх, а зенітно-ракетні комплекси та інші вогневі засоби збивають», – пояснив Ігнат.

Порівняння останніх масованих ракетних атак росіїРосія сьогодні випустила по Україні понад 70 ракет. На інфографіці – порівняння чотирьох останніх масованих ударів.

За його словами, перед атакою росіяни ведуть розвідку, намагаються виявити слабкі місця сили протиповітряної оборони, таким чином намагається уникнути попадання в зону дії нашої ППО.

Представник ЗС ЗСУ зазначив, що немає інформації про те, була сьогоднішня атака здійснена дронами з нової партії чи ні.

«Але ми бачимо, що вони (російські війська – ред.) поновили атаки. Це вже третя атака дронами», - сказав він.

За словами Ігната, дрони можуть доставляти як повітряним транспортом, так і морем. У росії з Іраном загальне Каспійське море, тому безпілотники в рф можуть доставляти невеликими партіями морським шляхом.

Нагадаємо, вранці, 14 грудня, Київ атакували дронами Shahed, запущеними в дві хвилі. У столиці пошкоджено одну адміністративну будівлю та кілька житлових. Загалом у небі над столицею та областю сьогодні збили понад 10 дронів.

Міністерство внутрішніх справ роз'яснило українцям, як розпізнати дрони-камікадзе Shahed-136, які росія використовує для ударів по Україні під маркуванням Герань-2.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: