Ворожі війська атакують на Донбасі, а ЗСУ знищили російський пункт управління – Генштаб

Читать на русском
Війська рф продовжують спроби наступу в Донецькій області, а ЗСУ атакували та знищили ворожий пункт управління на Херсонщині.

Війська рф продовжують спроби наступу в Донецькій області, а ЗСУ атакували та знищили ворожий пункт управління на Херсонщині.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ в понеділок, 28 листопада.

Росія готується перекидати свої підрозділи з Білорусі після підготовки – ГенштабОкупанти ведуть наступальні дії на Лиманському Бахмутському та Авдіївському напрямках. Зберігається загроза завдання ракетних ударів по об'єктах критичної інфраструктури по всій території України.

Ворог здійснив близько 10 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціях ЗСУ та цивільних об'єктам. Зберігається загроза завдання противником ракетних ударів по об'єктах критичної інфраструктури в глибині території України. Зокрема, ворог утримує в готовності авіаційне угруповання та кораблі-носії крилатих ракет.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках обстановка без істотних змін, ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено.

На Слобожанському напрямку російські окупанти обстріляли з мінометів та реактивної артилерії райони населених пунктів Козача Лопань, Стрелеча, Огурцово, Бударки та Чавунівка Харківської області.

На Куп'янському напрямі противник веде оборону раніше зайнятих рубежів. Здійснив обстріл із мінометів, ствольної та реактивної артилерії районами населених пунктів Куп'янськ, Табаївка, Крохмальне та Берестове в Харківській області.

На Лиманському напрямі ворог зосереджується на веденні наступальних дій. Зафіксовано обстріл з усього спектру артилерії недалеко від Макіївки та Невського Луганської області та Ямполівки та Торського у Донецькій області.

На Бахмутському та Авдіївському напрямах противник продовжує спроби наступальних дій. Здійснив обстріл з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії по районах населених пунктів Спірне, Яківлівка, Бахмутське, Бахмут, Авдіївка, Водяне, Первомайське, Красногорівка, Мар'їнка та Новомихайлівка Донецької області.

На Новопавлівському напрямку ворог обстріляв з артилерії позиції Сил оборони та райони населених пунктів Вугледар та Ненудне Донецької області.

На Запорізькому напрямку окупанти обороняються. Вогневого ураження зазнали райони населених пунктів Времівка, Новосілка, Новопіль, Червоне, Залізничне, Дорожнянка та Кам'янське Запорізької області.

На Криворізькому та Херсонському напрямках противник веде оборону позицій на тимчасово зайнятих територіях. Не припиняє артилерійський обстріл населених пунктів на правому березі річки Дніпро, у тому числі Херсон.

За наявною інформацією, з сьогодні окупанти заборонили вхід на територію Запорізької АЕС працівникам станції, які відмовилися підписувати контракти з Росатомом.

Російські загарбники продовжують безславно вмирати в Україні. Так, один із підрозділів російських окупаційних військ у Луганській області за минулий тиждень втратив до 70% особового складу. У районі населеного пункту Бабине Херсонської області підтверджено поразку пункту управління противника, знищено до 5 одиниць військової техніки, інформація про загиблих та поранених військовослужбовців уточнюється.

Поблизу населеного пункту Старобогданівка Запорізької області Силами оборони пошкоджено залізничний міст, який використовували окупанти для доставки озброєння та військової техніки.

Раніше у Міноборони Польщі зазначили, що ЗСУ зможуть швидко освоїти Patriot, рішення залишається за Німеччиною.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: