У Херсоні лікарі ставили фейкові діагнози окупантам, щоб вони втекли з фронту – ЗМІ

Читать на русском
Під час окупації Херсону російські загарбники просили лікарів ставити їм фейкові діагнози. Таким чином вони хотіли втекти з фронту.
Ілюстративне фотоФото – Армія Inform

Російські військові під час окупації Херсону просили лікарів поставити їм неправдиві діагнози для того, щоб вони могли втекти з фронту.

Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Персонал міської клінічної лікарні імені Афанасія та Ольги Тропіних відмовився співпрацювати з окупантами. Зокрема, вони казали, що медзаклад закритий через спалах коронавірусу.

Росіяни атакували Херсон п'ять разів за день, є загибла – ОВАЗагалом у період 20-26 листопада у Херсоні зафіксували 80 влучень, 16 людей загинули та 35 постраждали, серед поранених є дитина.

Крім того, росіяни намагалися втертися у довіру до головного лікаря Леоніда Реміги за допомогою ФСБ. Вони пропонували йому будь-яку допомогу.

Відомо, що у червні Ремігу викликав так званий міністр охорони здоров’я Херсонщини Вадима Ільмієва. Він звинуватив лікаря в антиросійській позиції. Замість нього керувати лікарнею призначили головну медсестру Ларису Малету, а Ремігу хотіли заарештувати, однак у нього стався інсульт та його поклали лікуватися.

Пізніше він домовився з Малетою, що вона співпрацюватиме з росіянами, але попередить про це СБУ, щоб її не звинуватили у колабораціонізмі. Однак у серпні вона виїхала з міста, а Реміга втік з лікарні до родичів.

Того ж місяця до лікарні почали ходити російські загарбники. Вони просили лікарів поставити їм фейкові діагнози.

«Один військовий сказав, що у нього проблеми з колінами, розповів завідувач травматологічного відділення Тропінки Андрій Кокшаров. Сканування показало, що нічого страшного, але солдат попросив доктора Кокшарова перебільшити. Доктор Кокшаров писав, що у нього артрит і йому потрібно піти з фронту. «Чим менше їх, тим краще», - сказав він. «Я був готовий виписати ці діагнози для всієї армії», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у деокупованому Херсоні продовжуються фільтраційні та стабілізаційні заходи. Під час них вдається виявляти та знешкоджувати ДРГ росіян.

Також пацієнтів лікарень Херсона евакуюють в інші міста України через систематичні обстріли російських військових.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: