Замість черг та гори документів: у «Дії» розпочали запис на бета-тест шлюбу онлайн

Читать на русском
У Дії розпочали запис на бета-тест заяви про реєстрацію шлюбу онлайн. На порталі можна одразу обрати місце та час, формат та зал, де пройде церемонія.
diia.gov.ua

У «Дії» розпочали запис на бета-тест заяви про реєстрацію шлюбу онлайн. На порталі можна одразу обрати місце та час, формат та зал, де пройде церемонія.

Про це повідомив віце-прем'єр-міністр – міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров у Telegram.

«Замість кількох походів до ДРАЦС, черг та гори документів – 10 хвилин на порталі «Дія». Ми розпочинаємо запис на бета-тест заяви про шлюб онлайн», – йдеться в повідомленні.

Відтепер не потрібно буде йти до ДРАЦС, заповнювати папери, вручну вводити особисту інформацію, проходити перевірку держреєстратора, а потім, після сплати у банку держмита, обговорювати формат церемонії. На порталі можна буде подати заяву та одразу обрати місце та час, формат та зал для церемонії.

Скільки шлюбів і розлучень реєструють в Україні та інших країнахВ Україні в 2020 році зареєстрували 168 тисяч шлюбів і 119,3 тисячі розлучень. З кожним роком одружуються все менше українців.

«Спрощуємо процедуру, усуваючи всі бюрократичні процеси. Якщо вам більше 18 років, маєте електронний підпис та другу половинку – долучайтеся до бета-тесту», – додав Федоров.

Нагадаємо, у програмі «Дія» з'являться документи про освіту. Українці зможуть отримати доступ до своїх дипломів та атестатів про освіту, дані яких містяться у Єдиній державній електронній базі з питань освіти.

Раніше у додатку «Дія» з'явилося електронне пенсійне посвідчення та послуга купівлі військових облігацій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: