Норвегія виділить 15 млн доларів на тренувальну місію ЄС для українських захисників

Читать на русском
Уряд Норвегії виділяє приблизно 150 мільйонів норвезьких крон на військову допоміжну місію ЄС з підтримки України.
Укрінформ

Уряд Норвегії виділяє приблизно 150 мільйонів норвезьких крон на військову допоміжну місію ЄС з підтримки України (EUMAM Ukraine).

Про це йдеться у заяві уряду Норвегії.

У повідомленні йдеться, що Норвегія уже надала значну підтримку Україні та продовжує це робити у вигляді пожертвувань військовими матеріалами. Цього разу у країні вирішили підтримати операційний бюджет навчальної місії EUMAM Ukraine приблизно 150 мільйонами норвезьких крон (15,1 млн доларів) через Європейський фонд миру.

«Україна залежить від підтримки інших країн, не в останню чергу від достатньої зброї та матеріалів, щоб протистояти російській війні. Норвегія надала значну підтримку та продовжуватиме робити внесок у вигляді пожертвувань військовими матеріалами. Для безпеки Норвегії та Європи важливо, щоб росія не виграла у війні проти України. Українські сили ведуть важливу битву за демократію та справедливість», – заявив прем'єр-міністр Норвегії Йонас Гар Стере.

Норвегія також частково фінансує пожертвування Естонії польового госпіталю для України та подарує п’ять військових автобусів швидкої допомоги.

Нагадаємо, у понеділок, 14 листопада, ЄС офіційно запустив тренувальну місію для українських бійців, у рамках якої буде підготовлено до 15 тисяч військових.

Також повідомляли, що Норвегія надасть Україні грант майже на 200 млн євро для додаткової закупівлі газу у газосховища.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: