В Індонезії стався потужний землетрус: загинули щонайменше 162 людини

Читать на русском
Згідно зі словами губернатора індонезійської провінції Західна Ява Рідвана Каміла, кількість загиблих унаслідок землетрусу магнітудою 5,6 балу зросла до 162 осіб.
фото: ВВС

Внаслідок землетрусу, що стався в понеділок, 21 листопада, на глибині 10 кілометрів у регіоні Сіанджур в Індонезії, загинуло як мінімум 162 та поранено близько 700 людей.

Про це повідомляє CNN.

Згідно зі словами губернатора індонезійської провінції Західна Ява Рідвана Каміла, кількість загиблих унаслідок землетрусу магнітудою 5,6 балу зросла до 162 осіб. Ще понад 320 людей отримали поранення різного ступеня тяжкості.

У Чернівецькій області стався землетрусУ п'ятницю, 18 листопада, о 00:46 на Чернівецькій області стався землетрус магнітудою 2,7 бала за шкалою Ріхтера.

При цьому, за даними Геологічної служби Сполучених Штатів (USGS), землетрус стався на глибині 10 кілометрів у регіоні Сіанджур на Західній Яві.

Як повідомляється, внаслідок землетрусу 13 782 особи були змушені покинути свої місця проживання Усіх їх розмістять у 14 таборах для біженців. Пошкоджено щонайменше 2345 будинків.

Згідно з даними місцевого офісу Національного агентства з ліквідації наслідків стихійних лих, чотири школи та 52 будинки зруйновано або сильно пошкоджено. Також постраждали мечеть і лікарня.

З огляду на те, що деякі жителі опинилися під уламками зруйнованих будівель, кількість загиблих і поранених, найімовірніше, зросте.

Водночас, Рада метеорології, кліматології та геофізики попередила про небезпеку зсувів, особливо у разі сильного дощу, оскільки протягом двох годин після землетрусу було зареєстровано 25 «афтершоків».

Нагадаємо, у вересні 2018 року стався землетрус магнітудою 7,5 стався біля берегів Сулавесі. Підземні поштовхи спричинили утворення цунамі. Тоді загинуло понад 1600 людей.

В Афганістані в червні стався найбільш смертоносний землетрус за останні два десятиліття – загинуло понад 900 людей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: