Окупанти передумали переносити «адміністративну столицю» Херсонщини у Генічеськ

Читать на русском
В окупаційній адміністрації Херсонської області заявили, що не будуть переносити так звану адміністративну столицю до Генічеська.
ГенічеськФото – Укрінформ

В окупаційній адміністрації Херсонщини заявили, що не узгоджували рішення про перенесення «столиці» області до Генічеська.

Про це повідомляє російське агентство ТАСС із посиланням на так звану «військово-цивільну адміністрацію» окупованої частини області.

Представник окупаційної адміністрації заявив, що жодних відповідних офіційних рішень не ухвалювали. За його словами, до Генічеська перенесли низку відомств і структурних органів окупантів.

ЗСУ встановили контроль у понад 60 населених пунктах Херсонщини – звернення ЗеленськогоПрезидент Володимир Зеленський випустив нове звернення за підсумками 12 листопада, 262-го дня війни проти російських окупантів.

Крім того, заявили, що Олександр Фомін, який і повідомив раніше про «переїзд столиці», не був співробітником окупаційної адміністрації регіону. Тому він не мав повноважень для таких заяв.

Нагадаємо, 11 листопада бійці ЗСУ зайшли до Херсона. Місто було тимчасово окуповане росіянами з 2 березня 2022 року.

Пізніше росіяни заявили, що після того, як російські війська втекли з Херсона, тимчасово окупований Генічеськ став «адміністративною столицею» Херсонської області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: