Ворог зміцнює оборонні рубежі на лівому березі Дніпра та на півночі Криму – Генштаб

Читать на русском
У п'ятницю, 11 листопада, війська рф намагалися наступати на низці напрямків фронту, тим часом ЗСУ продовжують звільняти Херсонщину.

У п'ятницю, 11 листопада, війська рф намагалися наступати на низці напрямків фронту, тим часом ЗСУ продовжують звільняти Херсонщину.

Про це йдеться в вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ в Facebook.

Що зараз відбувається у Херсоні: фото та відеоДо Херсона зайшли українські військові – фото та відео зі звільненого від російських окупантів міста.

«Сили оборони продовжують звільнення українських земель на Херсонщині. Під час успішних наступальних дій передові підрозділи наших військ у деяких місцях уже дійшли правого берега Дніпра. Тривають заходи щодо виявлення та знищення противника у низці населених пунктів», - пише Генштаб.

Зазначається, що офіційне оприлюднення результатів буде надане згодом із міркувань безпеки.

Тим часом ворог, як стверджує Генштаб, удосконалює фортифікаційне обладнання оборонних рубежів на лівому березі Дніпра та на півночі Криму. Також намагається наступати на Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках.

Протягом доби росіяни завдали:

  • 3 ракетні удари;
  • 9 авіаційних ударів;
  • 10 ударів із РСЗВ.

На Волинському та Поліському напрямах ситуація без істотних змін, але загроза завдання противникам ракетних, а також авіаційних ударів залишається.

Обстріли на інших напрямках:

  • на Слобожанському напрямку - з артилерії різних типів, у районах населених пунктів Аніскіно, Бологівка, Ольховатка, Огурцово та Стрілячі Харківської області;
  • на Куп'янському та Лиманському напрямках - за танками та різнокаліберною артилерією, в районах населених пунктів Берестове Харківської області та М'ясожарівка, Новоселівське, Невське та Стельмахівка в Луганській області;
  • на Бахмутському напрямку - із танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Андріївка, Бахмут, Бахмутське, Білогорівка, Майорськ, Нью-Йорк та Яківна Донецької області;
  • на Авдіївському напрямку - з танків та всього спектру артилерії, в районах населених пунктів Авдіївка, Веселе, Красногорівка, Мар'їнка, Невельське та Первомайське Донецької області;
  • на Новопавлівському та Запорізькому напрямках - з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах понад 30 населених пунктів. Серед них Богоявленка, Велика Новосілка, Водяне, Вугледар та Новопіль у Донецькій області та Гуляйполі, Малі Щербаки та Ольгівське Запорізької області.

У районі населеного пункту Дніпровка Запорізької області ЗСУ знищили ворожий гелікоптер Мі-8, а в районі Енергодару було вражено управління ворога – загинуло понад 50 окупантів, а більш ніж 40 – поранено. Також знищено вертоліт Ка-52.

«Внаслідок точних ударів Сил оборони по штабу російських окупаційних військ у населеному пункті Червоний Маяк Херсонської області понад 30 окупантів загинули, знищено 2 танки та 4 вантажівки», - додає пресслужба.

Протягом цієї доби авіація завдала 5 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки ворога.

Раніше ЗСУ записали звернення до білоруських та російських військових.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: