На Донеччині окупанти затримують бійців, які відступили з Харківського напрямку – Генштаб

Читать на русском
Минулої доби 9 листопада ЗСУ на напрямку Петропавлівка-Новорайськ просунулися на 7 кілометрів і взяли під контроль 6 населених пунктів.

Минулої доби 9 листопада ЗСУ на напрямку Петропавлівка-Новорайськ просунулися на 7 кілометрів і взяли під контроль 6 населених пунктів.

На напрямку Первомайське-Херсон українські війська вигнали окупантів із 6 населених пунктів, йдеться у повідомленні Генштабу ЗСУ у Facebook.

ЗСУ атакували вісім ворожих позицій та дві системи ППО – ГенштабЗСУ атакували вісім районів зосередження живої сили та дві позиції засобів протиповітряної оборони противника.

Противник намагається утримати тимчасово захоплені території, зосереджує зусилля на стримуванні дій сил оборони на окремих напрямках, продовжує обладнання оборонних рубежів на лівому березі Дніпра. Водночас веде наступальні дії на Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках.

Ворожі війська завдали ударів по районах населених пунктів Донецької, Луганської, Дніпропетровської та Запорізької областей.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка залишається без істотних змін. Республіка Білорусь й далі підтримує збройну агресію рф проти України, надаючи їй інфраструктуру, територію та повітряний простір. Триває формування російсько-білоруського угруповання військ біля республіки Білорусь.

На інших напрямках ворог здійснював такі обстріли:

  • на Сіверському напрямку – із мінометів, у районі населеного пункту Грем'яч Чернігівської області;
  • на Слобожанському напрямку – з мінометів, реактивної та ствольної артилерії, в районах населених пунктів Стрілка, Тернова, Стариця, Огірьово, Вовчанськ та Колодязне;
  • на Куп'янському та Лиманському напрямках – з артилерії різних типів, у районах населених пунктів Кислівка, Табаївка, Берестове, Лісова Стінка, Стельмахівка, М'ясожарівка, Макіївка, Невське, Ямполівка та Лиман;
  • на Бахмутському напрямку – із танків та всього спектру артилерії, в районах населених пунктів Роздолівка, Яківлівка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Опитне, Курдюмівка, Торецьк, Нью-Йорк та Майорськ;
  • на Авдіївському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Авдіївка, Опитне, Водяне, Першотравневе, Невельське, Мар'їнка, Парасковіївка та Новомихайлівка;
  • на Новопавлівському та Запорізькому напрямках – з танків та різнокаліберної артилерії, в районах населених пунктів Вугледар, Павлівка, Новосілка, Нескучне, Новопіль, Темірування, Ольговське, Успенівка, Червоне, Гуляйполе, Залізничне, Гуляйпільське, Воля;
  • на Южнобузькому напрямку артилерійських обстрілів зазнали Мусіївка, Іллінка та Новокиївка Дніпропетровської області.

Із метою недопущення просування підрозділів сил оборони, окупаційні війська нарощують фортифікаційне обладнання позицій на тимчасово зайнятій території Запорізької області. Для прискорення темпів виконання інженерних робіт окупанти намагаються залучити цивільне місцеве населення.

Для поповнення поточних втрат та посилення угруповання окупантів на Херсонському напрямку, на тимчасово окупованій території Донецької області триває пошук та затримання військовослужбовців, які відступили із Харківського напрямку.

Також відбувається підготовка мобілізованих у військових навчальних закладах на території росії. Так, за наявною інформацією, очікується надсилання чергової партії зазначеної категорії осіб у другій декаді листопада зі Смоленська. Зазначена група проходила підготовку з урахуванням військової академії протиповітряної оборони зс рф.

Авіація Сил оборони України протягом поточної доби завдала по ворогові 8 ударів. Під поразку потрапили 7 районів зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, а також позиція засобів протиповітряної оборони супротивника.

Воїни ракетних військ та артилерії за добу вразили пункт управління, 8 районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, 2 склади боєприпасів, 5 засобів протиповітряної оборони та інші важливі військові об'єкти російських окупантів.

Нагадаємо, на Херсонщині бійці ЗСУ знищили бойові машини десанту з екіпажем.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: