У МВС розповіли, коли українці зможуть оформлювати права водія та техпаспорт без пластику

Читать на русском
Із 14 грудня в Україні можна буде реєструвати автівки або оформити посвідчення водія без використання пластикових бланків.

Із 14 грудня в Україні можна буде реєструвати автівки або оформити посвідчення водія без використання пластикових бланків.

Про це повідомляє пресслужба МВС.

Відповідні зміни було ухвалено урядом 4 листопада.

«У найближчій перспективі більше не буде обов'язковим отримання пластикових бланків документів про право керування транспортними засобами та реєстрацію транспортних засобів», - йдеться у повідомленні.

Тобто буде вибір між отриманням послуг:

  • виключно онлайн із оформленням лише електронного варіанту документів, що дають право керувати транспортними засобами;
  • або з оформленням традиційних пластикових бланків посвідчення водія та свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу.

В Україні запрацювали нові правила отримання водійського посвідченняВід неділі, 24 липня, в Україні діють нові правила отримання водійського посвідчення. Зміниться підхід до навчання та алгоритм складання іспитів.

Таким чином, електронні варіанти документів (Е-посвідчення водія та Е-свідоцтво про реєстрацію транспортних засобів) можуть стати єдиними наявними у особи документами, котрі дають право на керування.

Якщо раніше при реєстрації автівки або при отриманні посвідчення водія обов'язковим було оформлення бланків цих документів, то з середини грудня можливо буде від бланків зовсім відмовитися.

«Посвідчення водія чи свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу в Електронному кабінеті водія чи у додатку «Дія» не просто стає рівнозначним фізичним документам, а може повністю їх замінювати», – уточнив начальник головного сервісного центру МВС Микола Рудик.

Тобто, самостійно в кілька кліків можна буде оформлювати обмін посвідчення водія, проводити реєстраційні дії з транспортними засобами в тих випадках, коли огляд фахівців експертної служби МВС не є обов'язковим.

Водночас, громадяни зможуть заощадити, не сплачуючи за бланкову продукцію.

«Усі ці зміни про Е-свідоцтво водія та Е-свідоцтво про реєстрацію транспортних засобів набудуть чинності 14 грудня 2022 року», - додають у МВС.

Раніше у поліції нагадали водіям про важливе правило з 1 жовтня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: