ОМОН із Тольятті катував українців у Балаклії – Монастирський

Читать на русском
У Балаклії тортурами українців займався російський ОМОН із Тольятті. В одній камері могли утримувати до 40 людей.
Ілюстративне фотоФото – facebook.com/m.bezuhla

Російські загарбники утримували українців великими групами у камерах для тортур та катували їх під час окупації Балаклії Харківської області.

Про це розповів міністр внутрішніх справ Денис Монастирський в ефірі національного телемарафону.

За його словами, окупанти знущалися з мирних мешканців у поліцейському відділку. Одночасно в одній камері могли утримувати до 40 людей.

Окупанти облаштували катівню в пансіонаті біля Святогірської ЛавриОкупанти влаштували катівню в пансіонаті неподалік від Святогірської Лаври на Донеччині. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

«Сотні людей проходили через одну цю катівню в Балаклії. Безперечно застосовувався і електричний струм, і побиття, і знущання», – зазначив Монастирський.

Вже вдося встановити, що українців на Харківщині катував ОМОН з російського міста Тольятті. Наразі українські силовики ідентифікують тих, хто брав персональну участь у тортурах.

«Нам дуже допомагають багато волонтерів, які через обривки фоторафій надають інформацію нашій кіберполіції. Це також матеріал для дослідження. У нас є понад 25 тисяч аудіопереговорів окупантів, де вони також говорять про свої злочини. Це варто опрацювати, і це не швидкий процес», – підсумував міністр.

Нагадаємо, на звільнених територіях Харківської області продовжують знаходити камери тортур російських військових.

Зокрема, правоохоронці розслідують факти незаконного утримання людей у ​​катівні в Куп'янську - у камерах, розрахованих на 140 осіб, утримували по 400 чоловік.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: