На півдні військові знищили чотири склади боєприпасів та майже пів сотні загарбників

Читать на русском
За минулу добу, 22 жовтня, українці військові на півдні знищили 47 окупантів та чотири склади з боєприпасами у Первомайському та Бериславському районах.
Укрінформ

За минулу добу, 22 жовтня, українці військові на півдні знищили 47 окупантів та чотири склади з боєприпасами у Первомайському та Бериславському районах.

Про це повідомляє у Facebook Оперативне командування «Південь».

Ситуація в операційній зоні на південнобузькому напрямку залишається стабільно складною, але контрольованою. Сили оборони утримують займані рубежі, на вивільнених територіях проводять стабілізаційні заходи. Водночас ворог завдає вогневих уражень по українських позиціях, застосовує армійську авіацію, реактивні системи залпового вогню, ствольну артилерію й міномети, в тому числі й по прилеглих громадах.

У відповідь на три ворожі авіаудари гелікоптерами українські зенітники відповіли збиттям ворожого «Алігатора» та п’ятьма ударами нашою штурмової та армійської авіації по районах зосередження озброєння та техніки, живої сили та систем протиповітряної оборони. Зауважують, що ракетно-артилерійські підрозділи ЗСУ виконали понад дві сотні вогневих завдань. Орієнтовні втрати противника за добу, 22 жовтня, становлять:

  • 47 окупантів,
  • два танки,
  • реактивна система залпового вогню «Град»,
  • протитанковий ракетний комплекс,
  • 16 одиниць автобронетанкової техніки
  • чотири склади з боєприпасами у Первомайському та Бериславському районах.

«Пошкоджені самохідна великокаліберна гаубиця «Мста-С» та ще три одиниці ворожої автобронетехніки», – додають у повідомленні.

Нагадаємо, за даними Генштабу, втрати російських окупантів, з початку повномасштабного вторгнення росії, в Україні досягли вже близько 67 070 осіб, 2579 танків, 270 літаків та сотень одиниць військової техніки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: