Знешкодження БпЛА із приватної зброї: фото в мережі виявилося фейковим

Читать на русском
Після атаки Києва дронами-камікадзе 17 жовтня мережею почало ширитись фото, де чоловік нібито збиває безпілотник власною зброєю з балкона. Однак це виявилось  фейком.
t.me/spravdi

Після атаки Києва дронами-камікадзе 17 жовтня мережею почало ширитись фото, де чоловік нібито збиває безпілотник власною зброєю з балкона. Однак це виявилось фейком.

Про це у Telegram повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Сьогодні мережею поширюється світлина, на якій чоловік із гвинтівкою «полює» на іранські дрони зі свого балкона. Ймовірно, фотографію вкинули в українські соцмережі російські пропагандисти, щоб показати, що столиця нібито не має захисту від БпЛА і кияни вимушені самі боротися з дронами.

«Насправді це зовсім не так. Shahed-136 збивали сили ППО, а не пересічні жителі Києва. Цю фотографію чоловіка з гвинтівкою почали поширювати ще у червні 2021-го, тобто вона аж ніяк не може відображати сьогоднішні реалії», – додають у повідомленні.

Водночас радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко закликав використовувати громадян власну зброю та намагатись збивати безпілотники самостійно. Він поставив у приклад поліцейських та представника однієї зі спецслужб, які знешкодили сьогодні ворожий дрон, стріляючи з автоматів.

«Шахіди» можна збивати. Як тільки чуєш звук, і у тебе поруч є зброя. В тому числі це можуть робити і мисливці, люди у яких є нарізна зброя. Можна і потрібно збивати», – зазначив Геращенко.

Роз'яснень та коментарів щодо цього від МВС наразі немає.

Нагадаємо, росія сьогодні вранці атакувала центр Києва дронами-камікадзе. У місті зафіксовано чотири прильоти. Є влучення по житловому будинку у Шевченківському районі.

Стало відомо, що окупанти випустили у бік Києва 28 дронів-камікадзе. Більшість безпілотників було збито, долетіли лише п'ять.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: