ЗСУ відбили всі атаки окупантів на Донеччині: зведення Генштабу

Читать на русском
Українські військові минулої доби успішно відбили всі атаки ворога на Донеччині, а авіація Сил оборони завдала близько тридцяти ударів.

Українські військові минулої доби успішно відбили всі атаки ворога в Донецькій області, а авіація Сил оборони завдала близько тридцяти ударів по військах рф.

Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ у суботу, 15 жовтня.

У ЗСУ розповіли, де розмістили систему ППО IRIS-T, яку надала НімеччинаСистема ППО IRIS-T, яку Україна одержала від Німеччини, вже задіяна на південному напрямку.

Так, силам оборони вдалося успішно відбити атаки противника на Донеччині. Зокрема, в районах населених пунктів Берестове, Яківлі, Бахмутське, Бахмут, Опитне, Іванград, Спірне, Невельське, Мар'їнка, Білогорівка, Терни, Новомихайлівка та Красногорівка.

Авіація ЗСУ завдала близько тридцяти ударів. Підтверджено ураження двадцяти п'яти районів зосередження озброєння та військової техніки рф, а також трьох ЗРК противника. Окрім того, наші підрозділи протиповітряної оборони збили дев'ять БПЛА.

Крім того, ракетні війська та артилерія за добу вразили чотири пункти управління, п'ятнадцять районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, дванадцять складів з боєприпасами, одну артилерійську установку та двадцять інших важливих цілей.

Ситуація за напрямками на фронті:

Сіверський напрямок

Ворог стріляв із реактивної артилерії у районі населеного пункту Рожковичі Сумської області. Також окупанти проводили розвідку у районі населеного пункту Блешня Чернігівської області з БПЛА, який вдалося збити.

Слобожанський напрямок

Стрілянина росіян з мінометів та ствольної артилерії в районах населених пунктів Гатище, Вовчанські Хутори, Стариця та Дворічне.

Краматорський напрямок

Ворог вів вогонь з мінометів, ствольної та реактивної артилерії у районах населених пунктів Верхньокам'яне, Вишневе, Греківка, Григорівка, Зарічне, Ковалівка, Макіївка, Надія, Нововодяне, Ольгівка, Першотравневе, Роздолівка, Табаївка.

Бахмутський напрямок

Армія рф стріляла з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії по районах населених пунктів Білогорівка, Яківлівка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Опитне, Кліщіївка, Одрадівка, Зеленопілля, Курдюмівка, Майорськ та Нью-Йорк;

Авдіївський напрямок

Російські окупанти вели вогонь з танків та артилерії в районах населених пунктів Кам'янка, Тоненьке, Авдіївка, Первомайське, Водяне, Опитне, Невельське, Мар'їнка та Красногорівка.

Новопавлівський та Запорізький напрямки

Противник обстріляв з мінометів, ствольної та реактивної артилерії понад 20 районів населених пунктів – Велика Новосілка, Времівка, Золота Нива, Вугледар, Павлівка, Микільське та Новоданилівка.

Південнобузький напрямок

Ударів зазнали райони понад тридцять населених пунктів уздовж лінії зіткнення.

Волинське та Поліське напрямки

Обстановка без змін.

Нагадаємо, сьогодні вранці рф вдарила ракетою по Київській області.

Також під ранок окупанти вдруге за ніч вдарили по Запоріжжю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: