ЗСУ знищили ворожий ЗРК та відбили всі атаки – Генштаб

Читать на русском
За поточну добу вівторка, 11 жовтня, ЗСУ відбили всі атаки росіян на Донбасі, а також знищили зенітний ракетний комплекс С-300.

За поточну добу вівторка, 11 жовтня, ЗСУ відбили всі атаки росіян на Донбасі, а також знищили зенітний ракетний комплекс С-300.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ.

Окупанти знову завдали масованого ракетного удару, застосували по Україні майже тридцять крилатих ракет, завдали сім авіаційних ударів і здійснили близько двадцяти п'яти обстрілів із ЗСЗО.

Україна отримала першу німецьку систему ППО IRIS-T – ЗМІНімеччина сьогодні передала Україні першу із чотирьох обіцяних канцлером Шольцем систем ППО IRIS-T.

Тридцять дві повітряні цілі було знищено підрозділами протиповітряної оборони України з різних напрямків. Це 21 крилата ракета та 11 безпілотних літальних апаратів.

Внаслідок масованого ракетного удару постраждала інфраструктура понад десять населених пунктів у Львівській, Вінницькій, Дніпропетровській, Запорізькій та Донецькій областях. Вночі ворог залучив вісім іранських ударних БПЛА, намагаючись завдати шкоди об'єктам критичної інфраструктури на Миколаївщині. Усі ці безпілотники були знищені силами протиповітряної оборони ЗСУ.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка без істотних змін.

На інших напрямках противник робив обстріли з мінометів, танків, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів:

  • на Сіверському напрямку - Тимоновичі та Янжулівка Чернігівської області;

  • на Слобожанському напрямку - Сотницький Козачок, Одноробівка, Уди, Ветеринарне та Козача Лопань;

  • на Краматорському напрямку - Райгородок, Новоєгорівка, Греківка, Макіївка, Нове, Новолюбівка, Ямполівка, Торське та Спірне;

  • на Бахмутському напрямку - Веселе, Білогорівка, Яківство, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Одрадівка, Опитне, Майорськ та Нью-Йорк;

  • на Авдіївському напрямку - Бердичі, Авдіївка, Кам'янка, Першотравневе, Водяне, Невельське, Красногорівка, Мар'їнка та Новомихайлівка;

  • на Новопавлівському та Запорізькому напрямках - Успенівка, Полтавка, Вугледар, Залізничний, Малинівка, Чарівне та Білогір'я.

  • На Південнобузькому напрямку противник продовжує обстріл позицій наших підрозділів для стримування контрнаступу по всій лінії зіткнення. Вогневий вплив зазнали районів понад двадцяти населених пунктів. Серед них - Давидів Брід, Нова Кам'янка, Благодатівка, Широке, Шевченкове, Любомирівка, Тернові Поди, Правдино, Мирне та Олександрівка.

За цю добу підрозділи сил оборони України відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Миколаївка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Майорськ та Первомайське.

У Запорізькій області силами оборони за попередні дні був уражений зенітний ракетний комплекс С-300, до десяти одиниць військової техніки та близько шістдесяти військовослужбовців російських окупаційних військ.

Авіація сил оборони протягом поточної доби завдала двох ударів по районах зосередження озброєння та військової техніки супротивника.

Ракетні війська та артилерія вразили один пункт управління, дев'ять районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, п'ять систем протиповітряної оборони та чотири склади з боєприпасами.

Раніше президент Володимир Зеленський розповів, скільки дронів-камікадзе росія замовила в Ірану.

Нагадаємо, Ладижинська ТЕС у Вінницькій області у вівторок, 11 жовтня, двічі зазнала ракетного удару російських окупантів. Є постраждалі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: