Київські школярі матимуть змогу отримувати щомісяця 1000 гривень: деталі

Читать на русском
У Києві щомісяця із міського бюджету школярам-призерам олімпіад виплачуватимуть по 1000 гривень.
ілюстративне фото2day.kh.ua

У Києві учні 8-11 класів, які є призерами олімпіад, конкурсів та турнірів з навчальних предметів, отримуватимуть персональні стипендії у розмірі 1000 грн.

Відповідне рішення депутати ухвалили на пленарному засіданні Київради 13 вересня, повідомляється на сайті КМДА.

У столичних школах можуть перенести канікули з осені на зиму – КМДАУ столиці можуть внести зміни до структури навчального року 2022/2023 в умовах воєнного стану – пересунути початок канікул у школах з осіннього періоду на зимовий.

Як зазначається, освітній процес зазнав кардинальних змін внаслідок COVID-19, а повномасштабна війна спричинила значний збій у роботі навчальних закладів. Діти перебувають у стресі та максимально віддалилися від звичайного режиму навчання.

«Наразі необхідно впроваджувати дієві механізми, які мотивуватимуть школярів досягати успіхів у навчанні. Проект рішення передбачає присвоєння персональних стипендій учням 8-11 класів, які є призерами олімпіад, конкурсів та турнірів з навчальних предметів, а також мають високі досягнення у навчанні», - повідомив голова постійної комісії Київської міськради з питань освіти та науки, сім'ї, молоді та спорту Вадим Васильчук.

Він підтвердив: щомісяця із міського бюджету київським школярам-відмінникам виплачуватимуть по 1000 грн.

Нагадаємо, в ОПУ розповіли, скільки шкіл ще відкриються до середини вересня.

А у МОН повідомили, скільки українських школярів зараз за кордоном.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: