ЗСУ знищили нову станцію супутникового зв'язку армії рф

Читать на русском
Українські військові знищили новітню мобільну станцію супутникового зв'язку росіян Ауріга.

Українські військові знищили новітню мобільну станцію супутникового зв'язку «Аурига», яка перебуває лише на озброєнні російської армії.

Відео знищення станції оприлюднив канал Оперативний ЗСУ у Telegram.

Навіщо ЗСУ супутник і чим він особливий: Притула відповів на головні питанняУкраїна отримала і супутник, і доступ до бази даних сузір'я супутників. Після закінчення терміну доступу до бази супутник все одно залишається у власності України – до закінчення функціональності на орбіті.

На ролику видно, як українські захисники наводять на техніку окупантів мету та завдають удару, після чого «Аурига» росіян спалахує.

«Ця «аналоговнет» станція знаходиться на озброєнні тільки росії, але була помічена в Сирії!», - йдеться в повідомленні.

Зазначимо, Ауріга - це сучасна станція захищеного супутникового зв'язку між командуванням та передовими частинами армії. Її прийняли на озброєння росії у 2014 році. Станцію кілька разів помічали у Сирії.

Нагадаємо, за даними Генштабу, минулої доби було знищено ще 150 російських військових, два танки, одна артилерійська система, 8 бойових броньованих машин, засіб ППО, кілька безпілотників і крилатих ракет.

Нещодавно на півдні України ЗСУ змогли ліквідувати російський комплекс станцій супутникового зв'язку «Легенда-2» та склад боєприпасів у Благодатному.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: