Війська рф намагалися наступати відразу на п'яти напрямках і використовували дрони - Генштаб

Читать на русском
Війська рф намагалися наступати на Краматорському, Бахмутському, Авдіївському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках.

Війська рф намагалися наступати на Краматорському, Бахмутському, Авдіївському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках. Також окупанти активно використовують безпілотники для розвідки.

Про це йдеться у Генеральному штабі ЗСУ в понеділок, 22 серпня.

На Волинському та Поліському напрямках істотних змін не було, підрозділи Збройних сил Білорусі продовжують виконувати завдання щодо посилення охорони ділянки білорусько-українського кордону у Брестській та Гомельській областях. При цьому зберігається загроза завдання росіянами ракетних та авіаційних ударів з території та повітряного простору Білорусі.

З 20 ракет, якими рф обстрілює Україну, лише одна спрямована на військові об'єкти – СБУЗ 20 ракет, які рф випускає по Україні, тільки одна направлена на військовий об'єкт, усі інші летять в об'єкти цивільної інфраструктури.

На Сіверському напрямку окупанти продовжують утримувати окремі підрозділи Західного військового округу у прикордонних районах Брянської та Курської областей для демонстрації присутності та сковування дій підрозділів українських сил. Здійснили обстріл зі ствольної артилерії в районах населених пунктів Сеньківка та Миколаївка Чернігівської області та Катеринівка та Ободи Сумської області.

На Слобожанському напрямку загарбники ведуть бойові дії для покращення тактичного становища, вживають заходів щодо комплектування та поповнення втрат особового складу та військової техніки.

На Харківському напрямку росіяни підтримують високу інтенсивність розвідки безпілотниками. Здійснили обстріл військової та цивільної інфраструктури в районах населених пунктів Уди, Базаліївка, Слобожанське, Дуванка, Перемога, Великі Проходи, Російська Лозова, Леб'яжче, Мосьпанове, Гусарівка, Руські Тишки. Завдали авіаційні удари неподалік Старого Салтова, Верхнього Салтова, Удельщика, Мосьпаново та Гусарівки.

На Слов'янському напрямку окупанти здійснювали вогневу поразку з танків, ствольної артилерії та РСЗВ поблизу Краснопілля, Мазанівки, Нової Дмитрівки, Чепіля, Богородичного та Курульки.

На Донецькому напрямі загарбники продовжують проведення наступальних дій. Основні зусилля зосереджують на Бахмутському та Авдіївському напрямах.

На Краматорському напрямку ворог обстріляв райони Сіверська, Закетного, Переїзного, Григорівки, Верхньокам'янського та Пришибу. У районі населеного пункту Краснопілля вів наступальний бій.

На Бахмутському напрямку росіяни здійснили обстріл військової та цивільної інфраструктури поблизу Костянтинівки, Бахмутського, Підгородного, Яківлівки, Веселої Долини та Білогорівки. Завдали авіаційного удару по українських позиціях у районі Соледара та ракетних ударів у районах населених пунктів Соледар та Костянтинівка. Вели штурмові дії біля Соледара, Кодеми та Зайцевого. Успіху не мали.

На Авдіївському напрямку окупанти обстрілювали з танків та артилерії різних типів райони населених пунктів Авдіївка, Олександропіль, Мар'їнка, Первомайське та Піски. Нанесли авіаудари неподалік Невельського, Мар'їнки та Красногорівки. Вели наступ у районах населених пунктів Красногорівка, Первомайське та Невельське.

На Новопавлівському напрямку зафіксували ворожий вогневий вплив біля Новомихайлівки, Єлизаветівки та Новоукраїнки. Противник вів наступальні дії в районі Новомихайлівки, зазнав втрат і відійшов.

На Запорізькому напрямку загарбники здійснювали обстріли зі ствольної та реактивної артилерії та танків у районах населених пунктів Василівка, Шевченка, Чарівне, Новосілка, Времівка, Вільне Поле, Мала Токмачка, Полтавка, Дорожнянка. Вели наступальний бій неподалік Времівки та Великої Новосілки.

На Південнобузькому напрямку росіяни зосереджують основні зусилля на утриманні позицій, недопущенні просування українських військ та вогневій поразці наших підрозділів. Вживають заходів щодо поповнення втрат. Обстріляли цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Великое Артакове, Миколаїв, Андріївка, Посад-Покровське, Степова Долина, Таврійське, Біла Криниця, Партизанське, Луч, Токареве, Кам'яний, Нововоронцовка, Поляна, Новоолександрівка та Любомировка. Завдали авіаційні удари у Андріївки, Ольгіного, Трудолюбівки та Потьомкіного та ракетні удари по Миколаєву та Затоці.

Для ведення повітряної розвідки ворог активно залучає безпілотників.

Нагадаємо, війська росії у понеділок, 22 серпня, обстріляли Криворізький район Дніпропетровської області - в результаті було поранено жінку.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: