У Києві затримали ворожу інформаторку, яка передавала ФСБ дані про військових

Читать на русском
Жительку Києва затримали «на гарячому» під час знімання військової частини. Вона співпрацювала з ФСБ росії.
t.me/pgo_gov_ua

Жительку Києва затримали «на гарячому» під час знімання військової частини. Вона співпрацювала з ФСБ росії.

Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

За даними слідства, жінка систематично фотографувала та знімала на відео місця у столиці та Київській області, де розміщувалися ЗСУ. Інформацію киянка передавала куратору з ФСБ.

«Отримані дані ворог використовував для координації дій військових рф щодо корегування нанесення ними ракетних та авіаційних ударів по цих об’єктах», – зазначають у повідомленні.

Інформаторку затримали, коли вона знімала військову частину. Під час обшуків у неї виявили техніку та інші засоби зв'язку. Жінці уже оголосили підозру за фактом поширення інформації щодо розташування об’єктів ЗСУ в умовах воєнного стану.

Нагадаємо, у Миколаєві під час тривалої комендантської години, яку впровадили на дві доби, під час рейдів по квартирах і будинках було затримано понад 400 осіб, які підозрюються у співпраці з російськими окупантами.

Від початку повномасштабної війни в Україні вдалося затримати більш ніж 1,5 тисячі осіб, які, ймовірно, допомагали ворогові. Затримані погоджувалися співпрацювати із росіянами за 5-10 тисяч гривень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: