Кредитори відтермінували Україні виплати за зовнішнім боргом – Reuters

Читать на русском
Аби не допустити дефолту країни, іноземні кредитори відстрочили виплати України за зовнішнім боргом на 20 мільярдів доларів.

Аби не допустити дефолту країни, іноземні кредитори відстрочили виплати України за зовнішнім боргом на 20 мільярдів доларів.

Про це повідомляє видання Reuters.

За даними журналістів, іноземні кредитори відгукнулися на прохання України та заморозили на два роки виплати за міжнародними облігаціями майже на 20 мільярдів доларів.

Перший «воєнний» прогноз НБУ: що буде з зарплатами, цінами та комунальними тарифамиІнфляційний звіт Нацбанку України за липень 2022 року містить перший воєнний прогноз. У фіскальному регуляторі зорієнтували, якими будуть рівні безробіття та інфляції, як зміняться доходи населення, ціни на харчі, пальне та комунальні тарифи.

Reuters повідомляє, що у зв'язку з відсутністю ознак припинення вогню, майже через шість місяців після початку російського вторгнення 24 лютого, власники облігацій погодилися відкласти суверенні відсотки та капітальні платежі за 13 українськими суверенними облігаціями.

Нагадаємо, 19 липня ЗМІ повідомили, що Україна планує знову просити іноземних інвесторів щодо реструктуризації свого державного боргу. Уряд прагне зберегти фінанси, оскільки війна з Росією набуває затяжного характеру.

Нагадаємо, 30 червня ЗМІ повідомили, що Україна вивчає можливість реструктуризувати зовнішній державний борг, оскільки бюджет в умовах війни має вкрай обмежені джерела фінансування, частина якого відволікається на обслуговування держборгу. Однак рішення з цього питання раніше за кінець літа очікувати не варто.

22 липня стало відомо, що Україна обговорює з Міжнародним валютним Фондом, та низку інших міжнародних фінансових організацій можливість переглянути графік виплат із зовнішнього державного боргу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: