ВАКС не пришвидшив передачу до суду справи про заволодіння коштами Київзеленбуду

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і відмовив у задоволенні клопотання детектива про встановлення стороні захисту строку на ознайомлення з матеріалами справи.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд відмовився пришвидшити процес передачу до суду кримінального провадження про завдання понад 115 млн грн шкоди комунальному об'єднанню «Київзеленбуд», в якому є 10 підозрюваних.

Таке рішення 25 липня ухвалив слідчий суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Детектив НАБУ просив суд пришвидшити процес передачі до суду справи Київзеленбуду, оскільки сторона захисту затягує процедуру ознайомлення з матеріалами слідства. Тому він просив встановити захисту строк для ознайомлення 70 днів з дати постановлення ухвали. У справі загалом 144 томи письмових матеріалів, а також інші докази на носіях інформації.

Вивчивши клопотання, суддя відмовив у його задоволенні. Він вказав, що НАБУ і САП завершили розслідування 24 січня, тобто за місяць то повномасштабного вторгнення російської армії. Після 24 лютого у сторони захисту були проблеми з отримання доступу до документів через військові дії, а тому вони не змогли ознайомитись з матеріалами справи.

За інформацією «Слово і діло» з власних джерел, у цій справі підозрюють: колишнього в.о. начальника управління екології і природних ресурсів КМР Андрія Мальованого; експозаштатного радника гендиректора КО «Київзеленбуд» Анатолія Халєєва; ексгендиректорів КО «Київзеленбуд» Михайла Наконечного і Наталію Бєлоусову; ексзаступницю гендиректора з комерційних питань КО «Київзеленбуд» Наталію Куракову; підприємця Вадима Кощія та ще чотирьох осіб.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру семи особам в причетності до заволодіння майже 78 млн грн КО «Київзеленбуд». Пізніше підозру вручили ще трьом особам, а розмір шкоди збільшився. Як встановило слідство, у 2016-2018 роках КО «Київзеленбуд» оголосило та провело тендери на закупівлю спеціальної техніки для утримання зелених насаджень районів столиці. Колишній позаштатний радник генерального директора КО «Київзеленбуд» Халєєв, якого слідство вважає організатором корупційної схеми, за попередньою змовою із іншими посадовцями «Київзеленбуду» та приватним підприємцем фактично забезпечили перемогу у тендерах трьох наперед визначених компаній ТОВ «Клімтехінвест», ТОВ «Технопрофсервіс» і фірма «Скала», які поставили техніку КО «Київзеленбуд» за завищеними цінами. До того ж, ці компанії придбали техніку не у виробника, а в посередника.

НАБУ та САП з'ясували, що частину незаконно отриманих коштів учасники корупційної схеми перерахували на рахунки іноземних компаній, а звідти – на підконтрольну їм компанію, зареєстровану в Італії. Загальна сума завданої шкоди комунальному об'єднанню становить 115,19 млн грн.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: