Київський суд пом'якшив вирок російському військовому Шишимаріну

Читать на русском
Київський апеляційний суд пом'якшив вирок російському військовому Вадиму Шишимаріну, який перший із солдатів росії був засуджений в Україні.
фото ЕРА

Київський апеляційний суд пом'якшив вирок російському військовому Вадиму Шишимаріну, який перший із солдатів росії був засуджений в Україні за порушення правил ведення війни та вбивство мирного жителя.

Рішення щодо апеляції суддя оголосив у п'ятницю, 29 липня.

У кремлі відреагували на вирок російському військовомуРосія спробує захистити інтереси свого військовослужбовця Вадима Шишимаріна. Він став першим російським окупантом від початку вторгнення, якому суд Києва виніс вирок.

Шишимаріну пом'якшили покарання з довічного ув'язнення до 15 років в'язниці.

«Вирок Солом'янського суду щодо Шишимаріна змінити, виключити з мотивувальної частини Солом'янського районного суду Києва посилання суду на скоєння злочину за попередньою змовою групи осіб та скоєння злочину щодо літньої людини як обставини, що обтяжують покарання. Пом'якшити призначене Шишимаріну покарання до 15 років позбавлення волі. В іншій частині вирок суду від 23 травня щодо Шишимаріна залишити без зміни», – оголосив суддя.

Нагадаємо, Солом'янський районний суд Києва 23 травня засудив до довічного позбавлення волі російського військового Вадима Шишимаріна у справі про вбивство мирного мешканця Сумської області.

Російський військовий після оголошення обвинувального акта визнав свою провину і погодився давати свідчення. Це був перший вирок російському солдату з початку вторгнення росії 24 лютого.

Пізніше на Полтавщині суд виніс вироки ще двом російським окупантам.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: