Підкуп ексголови Чорнобильського агентства: апеляція ВАКС розгляне скаргу на вирок

Читать на русском
Апеляційна палата розгляне скаргу на вирок колишньому очільнику державного спеціалізованого підприємства за спробу підкупу керівника ДАЗВ.
Апеляційна палата Вищого антикорупційного судуфото: «Слово і діло»

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду розгляне скаргу на вирок колишньому генеральному директору державного спеціалізованого підприємства «Об'єднання «Радон» Ігорю Буксанчуку. Його засудили до 5 років позбавлення волі за спробу підкупу тимчасової виконувачки обов'язків голови Державного агентства України з управління зоною відчуження Катерини Павлової.

Про це йдеться в рішенні АП ВАКС від 21 липня, повідомляє «Слово і діло».

«Закінчити підготовку до апеляційного розгляду. Призначити апеляційний розгляд за апеляційними скаргами захисників обвинуваченого (Ігоря Буксанчука – ред) адвокатів Красовського Володимира Миколайовича, Афендулової Марини Георгіївни на вирок Вищого антикорупційного суду від 1 червня 2022 року на 10:00 9 серпня 2022 року в приміщенні Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду», – йдеться в рішенні.

Як відомо, ВАКС визнав винуватим і засудив до 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна ексдиректора державного «Об'єднання «Радон» Буксанчука.

Нагадаємо, Буксанчуку повідомили про підозру у наданні неправомірної вигоди колишній т.в.о голова ДАЗВ Катерині Павловій. Детективи НАБУ встановили, що 27 лютого Буксанчук надіслав Павловій листа з проханням погодити йому виплату премії за 4 квартал 2019 року. Також 4 березня він надіслав їй лист з проханням погодити йому виплату річної премії відповідно до контракту.

Вже 5 березня в кабінеті тимчасової голови ДАЗВ гендиректор «Радону» висловив їй пропозицію надання неправомірної вигоди за призначення йому премій. При цьому зазначив, що розмір неправомірної вигоди прямо залежить від розміру нарахованих йому премій і буде складати 50% від них. 18 березня під час зустрічі з Павловою Буксанчук підтвердив останній раніше надану пропозицію про передання неправомірної вигоди за встановлення йому премій та роз'яснив їй що згідно з контрактом та постановою Кабінету міністрів Україні рішення про розмір премії за підсумками роботи за квартал та за рік ухвалює саме вона.

25 березня підозрюваний в приміщенні ДАЗВ попросив Павлову про встановлення йому премії за підсумками роботи за 4 квартал 2019 року в розмірі 300% від посадового окладу, а також встановлення йому премії за підсумками роботи за 2019 рік в розмірі 15 окладів. При цьому Буксанчук зазначив, що розмір неправомірної вигоди, яку він пропонує тимчасовій голові Держагентства за встановлення йому премій в таких розмірах, буде складати 300 тисяч гривень. Пізніше в месенджері WhatsApp гендиректору «Радону» написав Павловій, що забув про 19,5% податку з таких премій, а значить сума неправомірної вигоди буде зменшена.

29 березня йому погодили премії в розмірі 290% за 4 квартал 2019 року, а також встановлення йому премії за підсумками роботи за 2019 рік в розмірі 15 окладів. 8 квітня Буксанчук у кабінету Павлової передав їй 210 тис. грн. Лише 27 квітня йому повідомили про підозру.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: