У Маріуполі загарбники зруйнували житло понад 156 тисяч мешканців

Читать на русском
У тимчасово окупованому російськими військами Маріуполі загарбники пошкодили та зруйнували житло понад 156 тисяч городян.
Маріупольська міськрада

У тимчасово окупованому російськими військами Маріуполі загарбники пошкодили та зруйнували житло понад 156 тисяч городян.

Про це повідомила Маріупольська міська рада.

Зокрема, понад 60% багатоповерхових будинків Маріуполя пошкоджено більше ніж на 40% та повністю знищено.

«Це 1 368 житлових будинків, в яких проживали понад 156 тисяч маріупольців. Стільки людей втратили житло в результаті військових дій росії», – йдеться у повідомленні.

Згідно з планами окупантів, до зими вони мають демонтувати 35 повністю зруйнованих будинків в центральному районі міста. Тоді як капітальних або поточних ремонтів житла не планується.

Міський голова Вадим Бойченко наголосив, що наразі українська влада працює над тим, щоб Маріуполь отримав репарації від рф для відбудови міста.

«Для цього необхідно, щоб заморожені іноземні рахунки рф направили до українських міст, які зруйнувала росія. І після деокупації Маріуполя ми почнемо масштабне відновлення міста. Побудуємо нові будинки та повернемо маріупольцям їх втрачено житло», – додав він.

Нагадаємо, пропаганда країни-агресора готує до оприлюднення псевдорозслідування щодо обставин удару бомбою по драматичному театру в Маріуполі, аби покласти відповідальність за власний злочин на ЗСУ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: