Росіяни намагалися захопити Богородичне на Донбасі – Генштаб

Читать на русском
У неділю, 24 липня, ЗСУ відбили кілька штурмів росіян. Також ворог безрезультатно намагався захопити Богородичне на Донбасі.

У неділю, 24 липня, ЗСУ відбили кілька штурмів росіян. Також ворог безрезультатно намагався захопити Богородичне на Донбасі.

Про це йдеться у зведенні Генерального штабу ЗСУ.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямах суттєвих змін немає. Окупанти обстріляли райони сіл Гай Чернігівської області та Гудові, Білопілля та Старі Вирки Сумської області.

На Харківському напрямку ворог здійснював вогневе ураження зі ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Харків, Руські Тишки, Старий Салтів, Прудянка, Рубіжне, Циркуни, Базаліївка, Слатине, Дергачі, Черкаські Тишки, Благодатне, Уди, Пришиб та Пишиб. Завдав авіаційних ударів поблизу Верхнього Салтова та Мосьпаново.

Екскомандувач НАТО спрогнозував, коли та як закінчиться війна в УкраїніДжеймс Ставрідіс вважає, що війна в Україні може закінчитися через чотири-шість місяців, оскільки жодна із сторін не витримає більше, і перетворитися на заморожений конфлікт.

На Слов'янському напрямку зафіксовані обстріли біля Великої Комишевахи, Грушувахи, Краснопілля, Вернопілля, Долини, Червоної Поляни, Карнаухівки та Дубравного. Штурмовими діями противник спробував встановити контроль над населеним пунктом Богородичне. І знову, вже традиційно, без жодного успіху.

На Краматорському напрямку окупанти здійснювали обстріл зі ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Крива Лука, Сіверськ, Григорівка, Верхньокам'янське, Івано-Даріївка та Спірне. Українські військові вже вкотре відбили штурми ворога у напрямках Верхньокам'янка – Верхньокам'янське та Білогорівка – Верхньокам'янське. Росіяни відійшли із втратами.

На Бахмутському напрямку росіяни обстріляли українські війська біля Берестового, Білогорівки, Нової Кам'янки, Покровського, Бахмута, Веселої Долини, Зайцева, Травневого та Нью-Йорка. Крім того, завдали авіаудару неподалік від Бахмута.

Значними втратами та відступом завершилися для ворога незграбні спроби покращити тактичне становище у напрямках Володимирівка – Бахмутське та Доломітне – Новолуганське. Противники втрачають особовий склад, але наполегливо продовжують спроби встановити контроль над територією Вуглегірської ТЕС. Бойові дії тривають. Також йдуть жорсткі бої у напрямку Роти – Семигір'я.

На Авдіївському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог систематично обстрілює цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Авдіївка, Досвідчене, Піски, Красногорівка, Новомихайлівка, Павлівка, Залізничне, Чарівне, Новоандріївка та Степногірськ. На окремих ділянках супротивник ще й веде повітряну розвідку БПЛА.

На Південнобузькому напрямку основні зусилля окупанти зосереджують увагу на недопущенні просування українських військ. Ворожі обстріли зафіксовано біля Осокорівки, Трудолюбівки, Первомайського, Явкіного, Новогригорівки, Кавказу, Новомиколаївки, Котлярьового, Поляни, Таврійського та Миколаєва. Українські захисники теж у боргу не залишаються.

Поза пунктами базування окупанти утримують три носії високоточної зброї. ЗСУ закликають не ігнорувати сигнали повітряної тривоги.

Ворог також завдав авіаудару у Андріївки. Після цього намагався просунутися у напрямках Сухий Ставок – Андріївка та Брускінське – Білогірка. Але українські військові не дали ворога жодних шансів на успіх. Окупанти зазнали втрат і хаотично відступили.

Раніше у МОЗ розповіли, скільки українських медиків загинуло за 5 місяців війни.

Також нагадаємо, що ворог також безуспішно намагався захопити територію Вуглегірської ТЕС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: