Удар по Вінниці: жертв уже 20, постраждалих близько 90

Читать на русском
Внаслідок ракетного удару росії по Вінниці загинули 20 людей. Близько 90 людей поранено. Пошукові роботи ще продовжуються.
фото ДСНС

Внаслідок ракетного удару росії по Вінниці загинули 20 людей. Близько 90 постраждалих звернулися за допомогою до медичних закладів, приблизно 50 із них у тяжкому стані.

Про це повідомив заступник голови ОПУ Кирило Тимошенко.

За його даними, наразі відомо про 20 загиблих внаслідок удару, серед них троє дітей. Росія завдала удару крилатими ракетами «Калібр» з Чорного моря.

«Прильоти по Вінниці. Інформація станом на 13.00...Близько 90 постраждалих звернулися по допомогу до медичних закладів, приблизно півсотні з них у тяжкому стані. Встановлено, що знищено також приміщення одного із медичних центрів», - написав голова Нацполіції Ігор Клименко у Facebook.

В Офісі генпрокурора уточнили, що пошукові роботи на місці удару ще продовжуються. Розпочато досудове розслідування за фактами порушення законів та звичаїв війни, що поєднано з умисним убивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

В ОПУ додали, що поліція у Вінниці розгорнула мобільний пункт для звернень громадян (вул. Замостянська, 37) та відкрила гарячі лінії для пошуку зниклих: 050-222-03-26 або (0432) 59-42-00.

Нагадаємо, сьогодні вранці у Вінниці пролунало кілька вибухів. По центру міста вдарили три російські ракети. Внаслідок ракетного удару, окрім будинку побуту «Ювілейний», також частково зруйновано медично-діагностичний центр. На парковці згоріли десятки автівок.

На черговий теракт росії вже відреагував президент Володимир Зеленський.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: