У Японії скоєно замах на колишнього прем'єр-міністра країни Сіндзо Абе

Читать на русском
Зараз колишній прем'єр перебуває в дуже важкому стані; японські ЗМІ повідомляють, що він не подає ознак життя
Сіндзо АбеReuters

У Японії скоїли замах на вбивство відомого політика. Жертвою став колишній прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе, який вранці 8 липня був важко поранений під час свого виступу в місті Нара.

Про це повідомляє японське інформаційне агентство Kyodo.

За повідомленням агентства, близько 11:30 за місцевим часом на політика скоїв напад невідомий, який мінімум двічі вистрілив у нього з дробовика зі спини. Абе отримав серйозні поранення в області грудей; на місці йому робили масаж серця, проте пізніше в пожежній частині, яка надавала політику допомогу, повідомили про можливу зупинку серця і легенів у експрем'єра.

Того, хто стріляв затримали, його особа і мотиви поки що залишаються невідомими. Про стан Абе поки що теж немає ніяких достовірних звісток; його терміново госпіталізували, але поки що колишній прем'єр не подає ознак життя.

Нагадаємо, Сіндзо Абе пішов у відставку у вересні 2020 року, обґрунтувавши це проблемами зі здоров'ям. Він очолював японський уряд найдовше в новітній історії країни - майже вісім років. У серпні 2020 року Абе двічі лягав до лікарні. Також Абе відомий, як людина, яка зуміла пожвавити економіку Японії після двадцяти років стагнації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: